4/4/17

Οικοδόμοι Καρλοβάσου: ΟΧΙ διακοπές ρεύματος σε λαϊκά σπίτια


Συνάδελφοι οικοδόμοι , εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα.
Τη Δευτέρα  03/04/2017, το  Σωματείο μας, μαζί με το Εργατικό Κέντρο Σάμου και την Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου, μετά από έκκληση συμπαράστασης ενός ανέργου συναδέλφου,  για διακοπή ρεύματος στην οικία του, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της Δ.Ε.Η. στο Βαθύ.

Συνάδελφοι η κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά εμείς οι εργαζόμενοι στον κλάδο των κατασκευών πάει από το κακό στο χειρότερο και θα χειροτερέψει και άλλο με τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνουν κυβέρνηση και κουαρτέτο με το πρόσχημα της αξιολόγησης.

Οι πολιτικές που μας καταδικάζουν να ζούμε με μεροκάματα πείνας, αν υπάρχουν και αυτά, οι πολιτικές που μας καταδικάζουν να ζούμε κυριολεκτικά στο σκοτάδι εμείς και οι οικογένειες μας χωρίς ηλεκτροδότηση, γιατί αδυνατούμε να πληρώσουμε τους παραφουσκωμένους λογαριασμούς, είναι οι πολιτικές του κεφαλαίου που λεηλατούν το εισόδημα και την ζωή μας, που υποβαθμίζουν και ξεπουλούν  κερδοφόρες επιχειρήσεις του δημοσίου όπως η ΔΕΗ.
           
Χιλιάδες εργαζόμενοι και λαϊκά νοικοκυριά, σήμερα, δεν μπορούν να ξεπληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Η κατάσταση με την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης θα γίνει αφόρητη τόσο με την αύξηση των τιμολογίων και την κατάργηση των κοινωνικών τιμολογίων, όσο και από το ότι ενώ σήμερα υπάρχει ένα πλαφόν μέχρι 1.000 ευρώ για να μην διακοπή το ρεύμα, με την ιδιωτικοποίησή της θα πάψει να υπάρχει αυτό. Και δεν μιλάμε, βέβαια, για τις νέες εργασιακές σχέσεις που θα βρεθούν αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι. Όλα γίνονται για το κέρδος.

Η ιδιωτικοποίηση προχωράει για να πάρουν κομμάτι από την πίτα νέοι μονοπωλιακοί όμιλοι που το μόνο μέλημά τους είναι να αυξήσουν την κερδοφορία τους πατώντας στα συντρίμμια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.

Πλέον έχουμε εμπειρία από τον αγώνα που δόθηκε ενάντια στο σχέδιο για τη "μικρή Δ.Ε.Η. Επιβεβαιώνεται η άποψη ότι όσο η Ενέργεια αποτελεί εμπόρευμα, όσο ο κλάδος λειτουργεί με βάση το κέρδος, όποια κυβέρνηση και να έρθει το μόνο που θα αλλάξει είναι το ποιος επιχειρηματικός όμιλος θα πάρει μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα των κερδών».
Κόντρα σε αυτήν την προοπτική, καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο σωματείο μας, να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τα όπλα του αγώνα και  της συλλογικής συμπαράστασης και αλληλεγγύης, απέναντι στα προβλήματα. Να διεκδικήσουμε μαζί με το σωματείο μας :

--  Καμιά διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου σε σπίτι ανέργου συναδέλφου
-- Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Καμία παράδοση λιγνιτωρυχείων, ΑΗΣ και υδάτινου δυναμικού σε ιδιωτικούς ομίλους. Ακύρωση όλων των νόμων για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
--  Αποκλειστικά Ενιαίος Κρατικός Φορέας Ενέργειας, που ως λαϊκή περιουσία θα υπηρετεί τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες.
--  Μείωση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά και τους φτωχούς αγρότες.
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 7 Απρίλη
ΣΤΙΣ 7:00΄ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ