17/9/18

Συνταξιούχοι Σάμου και Καρλοβάσου:Έκτακτη Συνέλευση


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

      Οι Διοικήσεις των σωματείων συνταξιούχων Σάμου και Καρλοβάσου σας καλούμε να συμμετέχετε στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα γίνει στις 25 Σεπτέμβρη 2018 και ώρα 6.30΄ το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο.

      Η ανάγκη της έκτακτης γενικής συνέλευσης προέκυψε από την νέα επίθεση που προετοιμάζουν με περικοπές στις συντάξεις (από την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου). 
Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας προϊδέασαν για το τι θ’ ακολουθήσει καθώς μας είπε ότι το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό θα λυθεί αφού οι άνω των 70 μέσα σε λίγα χρόνια, από την φτώχεια και την  εξαθλίωση, θα έχουμε αποδημήσει.  Ενώ παράλληλα οι νέοι που θα βγαίνουν στην σύνταξη θα παίρνουν  «ψίχουλα»  ώστε ν’ αφήνουν και πλεονάσματα στα ταμεία, για να μας τα «τρώνε» στον τζόγο του χρηματιστηρίου, στα κουρέματα και στα δώρα για τους τραπεζίτες, ξέρουν αυτοί.

      Ανακοινώνουμε ότι την γενική μας συνέλευση θα παρακολουθήσει και κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας με επικεφαλής τον πρόεδρο, Δήμο Κουμπούρη και τον Γεν. Γραμματέα, Μανώλη Ραλάκη, οι οποίοι θα μας ενημερώσουν και για τις τελευταίες εξελίξεις.

      Η συμμετοχή όλων των συνταξιούχων κρίνεται απαραίτητη λόγω της παρουσίας των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας μας αλλά και εξ αιτίας των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.

      Τα αντίμετρα της εξαθλίωσης που μας τάζουν είναι το «τυράκι στη φάκα». Ο φτωχός να πληρώνει τον φτωχότερο και ο πλούσιος να γίνεται πλουσιότερος.

      Όποιος αισθάνεται μέσα του οργή και δυσαρέσκεια να μην την εκφράσει με βουβή διαμαρτυρία ή ανοχή. Ο δρόμος της σύγκρουσης δεν είναι εύκολος, όμως οι θυσίες της υποταγής είναι μεγαλύτερες και χωρίς ημερομηνία λήξης.

      ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην έκτακτη γενική συνέλευση στις 25 Σεπτέμβρη 2018 και ώρα 6.30΄ μ.μ. στο Ε.Κ.Σ.
     
    
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Οι Διοικήσεις των Σωματείων