12/10/18

Κάλεσμα σε πρόσφυγες-μετανάστες


 ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (ΠΑΜΕ)

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥ (μέλη Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας)

 

Αδελφέ μας πρόσφυγα και μετανάστη,

Εμείς οι εργαζόμενοι της Σάμου, το ΠΑΜΕ, το Εργατικό Κέντρο Σάμου, οι Σύλλογοι Γυναικών και η Επιτροπή Ειρήνης του νησιού, σε καλωσορίζουμε στη χώρα μας.

Ξέρουμε ότι το ταξίδι σου μέχρι εδώ ήταν πολύ δύσκολο. Είχες να αντιμετωπίσεις τον πόλεμο και τη φτώχεια στη χώρα σου. Τους δουλέμπορους που σε εκμεταλλεύτηκαν.

Για όσα περνάς εσύ και η οικογένειά σου ευθύνη έχουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ στη χώρα σου, για τον έλεγχο και την εκμετάλλευση των πηγών ενέργειας. Ευθύνη έχουν οι κυβερνήσεις και τα αφεντικά όλων των χωρών, και της δικής σου και της δικής μας, που νοιάζονται μόνο για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Φτάνοντας εδώ έρχεσαι αντιμέτωπος με την έλλειψη υποδομών, χώρων φιλοξενίας, διερμηνέων, τροφής, στέγασης, υγιεινής, νομικής βοήθειας, δυσκολίες να φύγεις γρήγορα και με ασφάλεια για όποια χώρα επιθυμείς.

Εμείς σαν εργαζόμενοι είμαστε αδέλφια σου και σου εκφράζομε την αλληλεγγύη μας, ανεξαρτήτως χώρας, θρησκείας ή φυλής. Είμαστε αδέλφια γιατί υποφέρουμε μαζί από τους πολέμους, τη φτώχεια, την ανεργία, την εκμετάλλευση του κεφαλαίου.

Γι αυτό όλοι εμείς όλα αυτά τα χρόνια αγωνιζόμαστε για να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να σε βοηθήσουμε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις στη χώρα μας.

 

Διεκδικούμε:

Ø Κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας για αξιοπρεπή διαμονή και διαβίωση, διατροφή, στέγαση, ιατρική παρακολούθηση, νομική βοήθεια και ότι άλλο χρειάζεστε μέχρι την αναχώρησή σας για τους τόπους προορισμού σας.

Ø Απευθείας μεταφορά από τα νησιά στις χώρες προορισμού σας με ευθύνη του ΟΗΕ και τη Ε.Ε.

Ø Να σας δίνεται πολιτικό άσυλο άμεσα.

Ø Κατάργηση των κανονισμών Δουβλίνου και Σένγκεν

Ø Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και αποστολές Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ σε άλλες χώρες. Καμιά συμμετοχή της χώρας μας σε αυτούς τους σχεδιασμούς.

 

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ