10/11/18

Συνταξιούχοι Σάμου: Όλοι στον αγώνα


ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ
ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ
ΟΛΑ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΑ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ

ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΤΟΝ ΙΟΥΛΗ ΤΟΥ  2015
ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΨΕΙ
ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΓΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ
και στη Συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Το τελευταίο διάστημα πολύς ντόρος γίνεται με την απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που λέει να επιστραφούν αναδρομικά τα παρακρατηθέντα σε συνταξιούχο.

Από τότε σε όλες τις πρωινές και όχι μόνο τηλεοπτικές εκπομπές καθώς και σε όλα τα άλλα Μαζικά Μέσα Επικοινωνίας έχει ανοιχθεί μία φάμπρικα από πολιτικούς, δικηγόρους, λογιστές κ.λ.π. που σπρώχνει τους συνταξιούχους να καταθέσουν αιτήσεις στον ΕΦΚΑ σε πρώτη φάση ώστε στην συνέχεια να κατευθυνθούν στα γραφεία των μεγαλοδικηγόρων για να κάνουν αγωγές πληρώνοντας αδρά από τις πενιχρές συντάξεις τους, γιατί ως γνωστό η αίτηση από μόνη της δεν αποδίδει τίποτα.

Υποβαθμίζουν εντέχνως το γεγονός ότι ο ΕΦΚΑ έχει κάνει έφεση στην απόφαση του Πρωτοδικείου και η κυβέρνηση δεν την εφαρμόζει. Ότι η έφεση θα εκδικαστεί ύστερα από πολλά χρόνια. Ότι η υπουργός και ο υφυπουργός Εργασίας όπου βρεθούν και όπου σταθούν διατυμπανίζουν ότι ακόμα και αν η απόφαση του ΣτΕ είναι θετική για τους συνταξιούχους η κυβέρνηση θα την εφαρμόσει μόνο αν το επιτρέπει η δημοσιονομική της πολιτική και η οικονομική κατάσταση της χώρας. Δηλαδή ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι, αφού η δημοσιονομική πολιτικές όλων των κυβερνήσεων πάντα έχουν σαν προτεραιότητα τα κέρδη των μεγάλων και όχι το πώς θα ζήσουμε με αξιοπρέπεια εμείς που μια ζωή δουλέψαμε και μοχθήσαμε!

Αποκρύπτουν πως η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει ούτε την απόφαση του ΣτΕ από τον Ιούλη του 2015 η οποία κρίνει αντισυνταγματικό το κόψιμο των συντάξεων και λέει να επιστραφούν 13η και 14η σύνταξη «…να διακοπεί η κατάργηση των δώρων και να δίνονται κανονικά σε όλους τους συνταξιούχους», ακυρώνει τις μειώσεις κύριας και επικουρικής για ποσά άνω των 1000 ευρώ. Η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει ούτε αυτή τη δικαστική απόφαση επικαλούμενη ακόμη μια φορά τη δημοσιονομική της πολιτική, και έτσι δεν μας δίνει τα κλεμμένα σε όλους τους συνταξιούχους.

Γι αυτό λέμε ότι κανένας συνταξιούχος δεν έχει πάρει ούτε 1 ευρώ από δικαστικές αποφάσεις. Κανένα δικαστήριο δεν κυβερνά, ούτε καν το ΣτΕ. Χρειάζεται πολιτική απόφαση για να γίνει πράξη η όποια δικαστική απόφαση και υπεύθυνη γι αυτό είναι η κάθε κυβέρνηση. Ακόμη και τα χρήματα που μας επιστράφησαν από Υγεία και Επικουρικές έγινε με πολιτική απόφαση γιατί η κυβέρνηση πιέστηκε από τους μεγάλους αγώνες των συνταξιουχικών σωματείων και των συνταξιούχων.

Η κυβέρνηση όμως έχει πάρει άλλη πολιτική απόφαση, να μας εξαθλιώσει και άλλο. Ψήφισε και εφαρμόζει το νόμο Κατρούγκαλου κόβει το ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους,  μειώνει παλιές και νέες συντάξεις με αποτέλεσμα να εξασφαλίζουν σήμερα τα τεράστια πλεονάσματα στον ΕΦΚΑ (4,1 δις ευρώ το 2019). Φτάνει στο σημείο να παίζει ξεδιάντροπα μαζί μας, τάζοντας μας ότι για να μη μας μειώσει τις συντάξεις προσωρινά… αναβάλλοντας για λίγο την εφαρμογή του νόμου, ψάχνει «αντίμετρα», όπως το να τα πάρει από άλλη μερίδα του λαού ή να μειώσει το αφορολόγητο πιο γρήγορα από ότι είναι να γίνει. Σε αυτό το βρώμικο προεκλογικό παιχνίδι πρέπει να αντισταθούμε.

Καταγγέλλουμε το σύνολο της αντιλαϊκής της πολιτικής και τη στάση της κυβέρνησης γιατί συνεχίζει να πουλάει ψεύτικες ελπίδες στους συνταξιούχους. Ζητάμε να αποδώσει όλα όσα ορίζουν οι δικαστικές αποφάσεις σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς να μας «σπρώχνει» να προσφεύγουμε σε αιτήσεις και δικαστικές αγωγές.

Καλούμε του συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με το σωματείο. Κανείς να μην πέσει θύμα του εφησυχασμού που σπέρνει η κυβέρνηση, αλλά ούτε και των «αετονύχηδων» με αγωγές, αιτήσεις και άλλες μεταξωτές κορδέλες.

Το σωματείο μας διεκδικεί όσα μας έχουν κλέψει αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Τις συντάξεις μας, το ΕΚΑΣ, τις συντάξεις χηρείας, αναπηρίας, τις παροχές υγείας, τα δώρα μας, ότι μας αφαίρεσαν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Ζητάμε αυξήσεις συντάξεων. Τίποτα δε μας χαρίστηκαν από κανέναν. Όλα είναι πληρωμένα με το αίμα μας και την δουλειά μας. Δεν χρωστάμε σε καμία κυβέρνηση, σε κανέναν τραπεζίτη, σε κανέναν δανειστή, γι αυτό και δεν παραιτούμαστε, δεν νομιμοποιούμε και δεν πρόκειται να δείξουμε καμία ανοχή απέναντι σε μια πολιτική που λεηλατεί τις ζωές μας.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
          Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα και το δικαιούμαστε. Τα ασφαλιστικά μας ταμεία είχαν τα χρήματα, που ήταν οι δικές μας εισφορές, για να μας εξασφαλίζουν καλύτερες συντάξεις και ποιότητα ζωής. Έχουν ευθύνη κυβερνήσεις και μεγαλοεργοδοσία που κατάφαγαν και κατάκλεψαν τον μόχθο μας.
          Μόνη διέξοδος που έχουμε είναι ο δρόμος του ΑΓΩΝΑ. Όλες οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα που αποκτήσαμε ήταν από τις θυσίες και το αίμα μας στο δρόμο του ΑΓΩΝΑ.
          Δεν παραιτούμαστε! Δεν συμβιβαζόμαστε! Δεν ανεχόμαστε να ληστεύουν κυβέρνηση και κεφάλαιο τα δικαιώματά μας.
          Μαζί με τα παιδιά μας να γεμίσουμε τους δρόμους του ΑΓΩΝΑ στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 14ης Νοέμβρη γιατί δικαιούμαστε να ζούμε καλύτερα.

Κανένας να μην μείνει στο σπίτι του! Κανένας στο καφενείο ή όπου αλλού!

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του Εργατικού Κέντρου
Τετάρτη 14 Νοέμβρη και ώρα 10.00΄ στο Εργατικό Κέντρο
                              Η Διοίκηση
Τηλέφωνα     Επικοινωνίας : Δημήτρης Τριτσινιώτης, Πρόεδρος  697 961 7677
                                              Κώστας Παπαδόπλουλος, Γεν. Γραμματέας  698 096 7814