1/2/19

Συνταξιούχοι Σάμου και Καρλοβάσου: Απεργία 7 Φλεβάρη Προσφυγικό-Υγεία


Οι Διοικήσεις των σωματείων Συνταξιούχων Σάμου και Καρλοβάσου καλούν όλους τους συνταξιούχους και γενικότερα όλο το λαό της Σάμου να πάρουν μαζικά μέρος στην Πανσαμιακή απεργία της 7 Φλεβάρη και την Συγκέντρωση στις 10.30΄ στην Πλατεία Σοφούλη, για τα προβλήματα του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού και της υποβάθμισης της υγείας σε όλες τις δομές της και ιδιαίτερα στο Νοσοκομείο.

          Τα προβλήματα αυτά έχουν πάρει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις. Το προσφυγικό-μεταναστευτικό οξύνεται σε αριθμούς καθώς η κυβέρνηση δεν τηρεί ούτε καν τις υποσχέσεις της για απεγκλωβισμό και αδιαφορεί ή μας εμπαίζει για το ανθρωπιστικό έγκλημα που συντελείται με το να υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες (βροχές και κρύα με μόνο εφόδιο μια πλαστική σκηνή, με πολλά μικρά παιδιά, βρέφη και νήπια, με εκατοντάδες έγκυες γυναίκες και ΑΜΕΑ).
          Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για το ότι έχει προσθέσει άλλη μια πόλη σε συνέχεια του Βαθιού χωρίς να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και υποδομές (ύδρευση, αποχέτευση, παροχές υγείας, μειωμένο προσωπικό επιχειρήσεων κλπ) με αποτέλεσμα να αυξάνονται καθημερινά τα προβλήματα ντόπιων και προσφύγων-μεταναστών.
          Οι χρόνιες ελλείψεις στον τομέα της υγείας και ιδιαίτερα του Νοσοκομείου αναδείχθηκαν ακόμα περισσότερο με το γεγονός ότι είναι αναγκασμένο να δέχεται καθημερινά πολύ μεγάλο όγκο προσφύγων και μεταναστών που από την μια επιβαρύνονται από τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης και από την άλλη δεν έχουν άλλη δομή υγείας για να πάνε.
          Γι αυτούς τους λόγους διατρανώνουμε την απόφασή μας να αγωνιστούμε και μείς μαζί με τους υπόλοιπους φορείς της Σάμου, απαιτώντας λύσεις ΤΩΡΑ !!!
          ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην Απεργία !
          ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην Συγκέντρωση 10.30΄ στην Πλατεία Σοφούλη !


Οι Διοικήσεις των Σωματείων