25/7/19

Συμπαράσταση στον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση του συναδέλφου Μέντη Δαμασκηνού, προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής και μέλος της Σωματειακής Επιτροπής των εργαζομένων στην επιχείρηση «ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ».


          Είναι προφανές ότι η απόλυση έγινε προκειμένου να μπει τέλος στην πρωτοπόρα δράση του συναδέλφου στην επιχείρηση και όχι μόνο, αλλά και για να τρομοκρατήσουν γενικότερα όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης ώστε να μη σηκώνουν κεφάλι και να μη διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

          Χαιρετίζουμε την αγωνιστική στάση των εργαζομένων στην επιχείρηση και το σωματείο τους (Συνδικάτο Τύπου & Χάρτου) που με Γενική Συνέλευση αποφάσισαν ν’ απαιτήσουν με αλλεπάλληλες απεργίες να παρθεί πίσω η απόλυση. Τον αγώνα αυτό και συνεχίζουν απτόητοι από τις αποφάσεις του δικαστηρίου που χαρακτηρίζει την απεργία τους παράνομη και καταχρηστική. Απόφαση καρμπόν όπως βγαίνουν σχεδόν στο σύνολό τους όλες οι αποφάσεις για τις απεργιακές διεκδικήσεις των εργαζομένων.

          Συμπαραστεκόμαστε, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον συνάδελφο πρόεδρο, τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και του Συνδικάτου προκειμένου η επιχείρηση να πάρει πίσω την απόλυση.

Δυναμώνουμε και με την δική μας φωνή τον αγώνα τους και Απαιτούμε, εδώ και τώρα, να παρθεί πίσω η απόλυση από την επιχείρηση.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ