9/9/19

Ιδιωτικοί Υπάλληλοι: ΟΧΙ στο ηλεκτρονικό φακέλωμα


ΟΧΙ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

          Συνάδελφοι, η κυβέρνηση της ΝΔ λίγες μέρες μετά τις εκλογές έπιασε το νήμα από εκεί που το άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Πιστοί στο δόγμα «νόμος και τάξη» φέρνει νόμο που θέλει να βάλει τα σωματεία στο «γύψο». Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι θα φέρει στη βουλή νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα επιβάλλει το ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων, τη δημιουργία ηλεκτρονικού  μητρώου μελών και ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Έτσι καταργεί τα καταστατικά των σωματείων και κάθε μορφή δημοκρατικής συλλογικής διεργασίας, όπως είναι οι γενικές συνελεύσεις.

Θέλει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να μη συμμετέχουν στα σωματεία, να μην αντιδρούν σε καταπατήσεις δικαιωμάτων, να μην διεκδικούν καλύτερη ζωή και δουλειά με φόβο την απόλυση ή τη μη πρόσληψη λόγω του φακελώματος από το κράτος και την εργοδοσία.
          Το σωματείο μας, ενώνοντας τις δυνάμεις του με το Εργατικό Κέντρο Σάμου θα απαντήσει με απεργία όποτε η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει αυτές τις τροπολογίες στη βουλή.
          Καλούμε τα μέλη μας, κάθε τίμιο εργαζόμενο, να συμπορευτεί με το Σωματείο ενάντια στο σχεδιαζόμενο έγκλημα της κυβέρνησης. Να μην αφήσει τη ζωή και το μέλλον του στα χέρια αυτών που μας θέλουν στην άκρη να δεχόμαστε όλα τα μέτρα που παίρνουν εις βάρος μας!
          Συνάδελφοι όλα αυτά τα χρόνια  δεν καθίσαμε με σταυρωμένα χέρια. Καθημερινά το σωματείο παλεύει για τη διεκδίκηση δεδουλευμένων συναδέλφων, καθώς εκατοντάδες είναι εκείνοι που δικαιώθηκαν, ενάντια στις απολύσεις, για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, ενάντια στους πλειστηριασμούς, αγωνίζεται για τη στελέχωση του νοσοκομείου και όλων των μονάδων υγείας με επαρκές προσωπικό και εξοπλισμό, για απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από το νησί και από τη χώρα και κλείσιμο του Hotspot. Χωρίς αυτούς τους αγώνες η κατάσταση θα ήταν ακόμη χειρότερη.
          Ας φανταστούμε πώς θα είναι η ζωή μας, η ζωή των παιδιών και των εγγονών μας χωρίς σωματεία, χωρίς συλλογικούς ταξικούς αγώνες,  χωρίς διεκδίκηση, έρμαια στις αυθαιρεσίες των εργοδοτών, χωρίς ωράριο,  χωρίς ζωή επί της ουσίας, με ψίχουλα αντί για μισθούς και αξιοπρέπεια.
          Γι' αυτό σήμερα σας καλούμε σ' αυτόν τον αγώνα για το δικαίωμα στην οργάνωση και την απεργία. Για το δικαίωμα της ύπαρξης ταξικών σωματείων και συνδικαλιστικού κινήματος
Αρνούμαστε να γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα.
Όχι στο ηλεκτρονικό φακέλωμα
Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.