2/10/19

Δελτίο Τύπου Απεργίας 2 Οκτώβρη


Με νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 2 Οκτώβρη εργαζόμενοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου διαδήλωσαν στους εμπορικούς δρόμους και την παραλιακή της πόλης της Σάμου, καταλήγοντας στην πλατεία Πυθαγόρα, όπου έγινε η απεργιακή συγκέντρωση με κεντρική ομιλήτρια τη Γεωργία Φτυνογιάννη, μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και τον Χρήστο Πανούσο που χαιρέτισε εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ.

 Και με τη σημερινή Απεργία καταδικάζουμε και απαιτούμε η κυβέρνηση της ΝΔ να πάρει πίσω το πολυνομοσχέδιο έκτρωμα, που «πατώντας» πάνω στα όσα ξεθεμελίωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, χτυπάει ακόμη περισσότερο Συλλογικές Συμβάσεις, μισθούς και δικαιώματα. Θέλοντας να βάλει τα σωματεία στο «γύψο» και να επιβάλει «σιγή νεκροταφείου», περιορίζει συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμα στην Απεργία, με το ηλεκτρονικό φακέλωμα και την ηλεκτρονική ψηφοφορία, στοχεύοντας να βάλει στο χέρι τα σωματεία, να «δώσει» τους αγωνιστές εργαζόμενους στην εργοδοσία, να καταστείλει κάθε αντίδραση και διεκδίκηση από τη μεριά των εργαζομένων, να χτυπήσει το ταξικό κίνημα, ώστε να περνάει ανενόχλητη μέτρα υπέρ του κεφαλαίου.

Το επόμενο διάστημα καλούμε τα σωματεία ακόμη πιο αποφασιστικά να ενημερώσουν τους συναδέλφους, να δυναμώσουν τον αγώνα και την πάλη τους απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης, μεγαλοεργοδοτών και των ξεπουλημένων εργατοπατέρων της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που είναι τσιράκια τους και φερέφωνά τους στους χώρους δουλειάς και στο κίνημα. Λέμε κάτω τα χέρια από την Απεργία, τις κλαδικές Σ.Σ.Ε.. Διεκδικούμε δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Ενώνουμε ακόμη μια φορά τη φωνή μας μαζί με τους εργαζομένους του Γ.Νοσοκομείου Σάμου και του Σωματείου τους και διεκδικούμε Υγεία για όλους, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν με πλήρη στελέχωση όλων των μονάδων των νησιών μας. Εκφράζουμε αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες, θύματα των πολέμων και της φτώχειας, απαιτώντας τον άμεσο απεγκλωβισμός τους από το νησί και τη χώρα, το κλείσιμο του hotspot, να μη δημιουργηθεί κανένα άλλο στο νησί, να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας-Ε.Ε.-Τουρκίας.

Στηρίζουμε το κάλεσμα του Σωματείου και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση για το προσφυγικό και την υγεία στις 15 Οκτώβρη καλώντας όλα τα Σωματεία, τους φορείς του νησιού καθώς και τα Εργατικά Κέντρα των νησιών του Αιγαίου σε συντονισμό και κοινή δράση.

Συνάδελφοι, δεν καταθέτουμε τα όπλα του αγώνα. Μαζικά, ενωτικά, ταξικά και οργανωμένα επιβάλλουμε το δίκιο μας.

Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας - Οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας