24/10/19

Κινητοποίηση ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΕΜΠΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΗ ΩΡΑ 6.30΄ μ.μ.
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΜΗ – ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ
Πέμπτη 24 Οκτώβρη : Κλιμακώνουμε  την πάλη  μας ενάντια  στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο και την  αντεργατική  επίθεση !
Mέρα γενικής πανεξόρμησης σε χώρους δουλειάς, πλατείες, γειτονιές σε Σάμο και Ικαρία.
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, 
Μετά τις δυο απεργιακές κινητοποιήσεις στις 24 Σεπτέμβρη και στις 2 Οκτώβρη, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με νέα κινητοποίηση στις 24 Οκτώβρη στο Καρλόβασι.


Διαδηλώνουμε ενάντια στο πολυνομοσχέδιο σκούπα που διαλύει τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των εργαζομένων, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Που δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης. Που φακελώνει εργαζόμενους και βάζει νέα εμπόδια στην απεργία. Είναι φανερή πλέον η επιχείρηση να μπει στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, η συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων, για να κάνουν ανενόχλητοι κυβέρνηση και εργοδότες τη δουλειά τους.
Παλεύουμε κόντρα στα εμπόδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που σπέρνει σύγχυση και μοιρολατρία και κάνει ό,τι μπορεί για να υπάρξει σιγή νεκροταφείου, ξοφλώντας με αυτόν τον τρόπο τις δεσμεύσεις της απέναντι στην κυβέρνηση στο ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις για στήριξη των μέτρων.
Με το σύνθημα: «Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα» συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη. Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους όλων των κλάδων.
Δυναμώνουμε το μαζικό και ενωτικό ρεύμα αντίστασης στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.

Διεκδικούμε και παλεύουμε:
·       Να πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση της ΝΔ το πολυνομοσχέδιο.
·       Για σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και μισθούς. Για την κατάργηση όλων ελαστικών μορφών απασχόλησης και των δουλεμπορικών γραφείων.
·       Για κοινωνική ασφάλιση, αποκλειστικά δημόσια που να εξασφαλίζει παροχές και συντάξεις υψηλού επιπέδου με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.
·       Για υγεία, παιδεία, πρόνοια, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν στην υπηρεσία των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών.
·       Ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις. Ενάντια στα χαράτσια και τη φοροληστεία.
·       Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.
  Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας - Οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας
Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα.
Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, σύγχρονα δικαιώματα!
Η Διοίκηση