20/2/20

Για Συνέδριο ΓΣΕΕ 25 Φλεβάρη


ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΪΜΟΥ
ΓΝΗΣΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 

          Για άλλη μια φορά η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ επιχειρεί να κάνει ένα Συνέδριο μαϊμού, με νόθους και εργοδότες αντιπροσώπους. Αυτό που επιχείρησε να κάνει πέρυσι στα πολυτελή θέρετρα της Καλαμάτας και μετά της Ρόδου και δεν το κατάφερε, επιχειρεί να πραγματοποιήσει τώρα στο Καβούρι της Αττικής.

Αυτή τη φορά τον έλεγχο εισόδου δεν θα τον κάνουν μπράβοι ιδιωτικών εταιρειών αλλά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Εισαγγελέας και τα ΜΑΤ.

Ζήτησαν και πήραν στήριξη και προστασία από τα αφεντικά τους. Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δύο την αντεργατική πολιτική. Γι αυτό και στον νέο συνδικαλιστικό νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση έβαζαν Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα να παίρνουν αποφάσεις απεργίας σε διαφορετικές μέρες ώστε να βοηθηθεί η κυβέρνηση και να μην πετύχει η απεργία. Γι αυτό και στο νέο αντιασφαλιστικό νόμο όταν δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα (με πρώτο το ΕΚΑ), σωματεία, η ΑΔΕΔΥ, έπαιρναν αποφάσεις για απεργία στις 18/2/2020, η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ δεν βγήκε να πει μια κουβέντα και έδινε γραμμή όχι μόνο να μην πάρουν αποφάσεις απεργίας, αλλά ούτε καν να συνεδριάσουν τα συνδικαλιστικά όργανα.

Στόχος αυτής της ξεπουλημένης ΓΣΕΕ είναι να εξασφαλίσει πάση θυσία τις πολυθρόνες της για να χειραγωγούν και να κρατούν υποταγμένο και συμβιβασμένο το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα στην αντιλαϊκή πολιτική. Ίδιος ο στόχος και της κυβέρνησης. Γι αυτό και θέλουν να πραγματοποιήσουν ένα νόθο Συνέδριο ώστε να εξασφαλίσουν τους απαραίτητους συσχετισμούς δύναμης που θα τους επιτρέπουν να υλοποιούν αυτά τους τα σχέδια. Γι αυτό και δεν θέλουν να γίνει η παραμικρή κουβέντα για τα προβλήματα που απασχολούν την εργατική τάξη της χώρας μας, λες και αυτά έπαψαν να υπάρχουν. Γι αυτό και έκαναν κουρελόχαρτο το Καταστατικό της ΓΣΕΕ.

Δεν έχουν καμιά νομιμοποίηση να κάνουν Συνέδριο μιας μέρας. Κανένα τέτοιο δικαίωμα δεν τους δίνει το Καταστατικό. Γι αυτό και απαιτούμε να γίνει Συνέδριο της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με το Καταστατικό, με γνήσιους και όχι νόθους και εργοδότες αντιπροσώπους, με όσο χρόνο προβλέπεται για να γίνει ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα που μας απασχολούν και να παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις.

Η κυβέρνηση, οι εισαγγελείς και τα ΜΑΤ δεν έχουν καμιά δουλειά να παρεμβαίνουν στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος. Η εργατική τάξη της χώρας μας μπορεί και πρέπει να πραγματοποιήσει ένα γνήσιο Συνέδριο. Το έδειξε και στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας με υπερδιπλάσιους αντιπροσώπους από αυτούς της ΓΣΕΕ.

Κανένα Εργατικό Κέντρο, καμιά Ομοσπονδία, κανένα σωματείο να μη νομιμοποιήσει το Συνέδριο που θέλει να κάνει η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ και που για να το πραγματοποιήσει δεν διστάζει να καταφύγει στα ΜΑΤ και την κρατική καταστολή.

Γνήσιο εργατικό συνδικαλιστικό Συνέδριο ΤΩΡΑ !