1/1/20

Οργανώσου στο Σωματείο

Συναδέλφισσα και συνάδελφε,
Νέα και νέε, άνεργε,Γράψου στο Σωματείο σου!
ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΦΩΝΗ !
ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ !
ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Για να γίνουμε περισσότεροι και δυνατοί, να διεκδικήσουμε μαζί τα δικαιώματά μας.
Για Σωματεία δυνατά, μαζικά, μαχητικά, διεκδικητικά

ΓΡΑΨΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ…..
 Γιατί...
...δεν ανέχεσαι τη σημερινή σκληρή πραγματικότητα, τους χαμηλούς μισθούς και συντάξεις, την εντατικοποίηση της δουλειάς, τα εξαντλητικά ωράρια, την ανασφάλιστη εργασία, τα λιγότερα ένσημα απ αυτά που πραγματικά δουλεύουμε, τις ελαστικές μορφές εργασίας, τη μερική απασχόληση, την ανυπαρξία ή καταπάτηση της Συλλογικής Σύμβασης, την απληρωσιά, την τρομοκρατία, τις απολύσεις, την ανεργία...
Γιατί ….
….δεν μπορείς να συμβιβαστείς με την έλλειψη γιατρών, την υποστελέχωση των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας, των αγροτικών και περιφερειακών ιατρείων των νησιών μας, την έλλειψη διασωστών του ΕΚΑΒ, τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, των παροχών πρόληψης, περίθαλψης, πρόνοιας, να βάζεις βαθιά το χέρι στην τσέπη για φάρμακα και για υγεία…
Γιατί…
….δεν γίνεται να ζεις με χαράτσια, να χεις γονατίσει από τη φοροληστεία, να κινδυνεύεις να σου πάρουν το σπίτι τα κοράκια των τραπεζών, να σου κόψουν το ρεύμα και το νερό
Γιατί…
…δεν μπορεί σήμερα που ο άνθρωπος έχει φτάσει στο φεγγάρι να μην έχουμε ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες συχνές, σύγχρονες, ασφαλείς και φθηνές τόσο εντός του νομού, όσο και με τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη και τα άλλα νησιά του Αιγαίου. Τα αεροπορικά να είναι πανάκριβα, ενώ η αστική συγκοινωνία εντός του κάθε νησιού είναι  σχεδόν ανύπαρκτη και δεν εξυπηρετεί.
Γιατί…
…καθημερινά και εσύ ζεις τις βαριές συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής και την επίθεση της πλουτοκρατίας, που χτυπούν το σύνολο των δικαιωμάτων μας.

ΓΡΑΨΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ…..
Γιατί...
...εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε δικαιώματα και θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια, να έχουμε δουλειά με ΣΣΕ υποχρεωτικές, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με μισθούς  και συντάξεις ικανοποιητικές και όχι ψίχουλα, με ελεύθερο χρόνο για εμάς και την οικογένειά μας. Θέλουμε πίσω ότι μας άρπαξαν όλα αυτά τα χρόνια. Θέλουμε ανάπτυξη για να ικανοποιούνται οι δικές μας αναγκών και όχι τα κέρδη των λίγων
Γιατί….
....Δεν αρμόζει σε εμάς που με τα χέρια μας και το μυαλό μας παράγουμε τα πάντα, να «σκύβουμε το κεφάλι», να λέμε «δεν βαριέσαι», «ό,τι γίνει ας γίνει» και να εγκαταλείπουμε την προσπάθεια και την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.
Γιατί…
…Η δύναμη μας βρίσκεται στον οργανωμένο, συλλογικό, μαζικό αγώνα και όχι στην αναζήτηση «ατομικών λύσεων», γιατί αυτό μας αποδυναμώνει και εξυπηρετεί αυτούς που πλουτίζουν με την εκμετάλλευση του δικού μας κόπου.

ΓΡΑΨΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ…..
Γιατί...
...στο Σωματείο θα γνωρίσεις τα δικαιώματά μας. Τι μισθό δικαιούμαστε, τι άδεια πρέπει να πάρουμε, τι παροχές έχουμε από διάφορους οργανισμούς, τι ωράριο πρέπει να δουλεύουμε, τι να διεκδικήσουμε.
Γιατί...
…Όσο περισσότεροι είμαστε γραμμένοι και συμμετέχουμε σε αυτό, τόσο μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη έχουμε απέναντι σε αφεντικά και κράτος. Για να υπογράψουμε ΣΣΕ, για να διεκδικήσουμε δικαιώματα με βάση τις ανάγκες μας, για να μη μας κοροϊδεύουν, να μην μας καταπατούν δικαιώματα, να μη μας κάνουν ότι θέλουν, να μην μας κλέβουν μισθούς, υπερωρίες, ρεπό, άδειες κλπ να μην είμαστε μόνοι μας απέναντι στην επίθεσή που μας έχουν εξαπολύσει.
Γιατί...
…Σωματείο σημαίνει, συζητάω, προβληματίζομαι, αποφασίζω από κοινού με τους συναδέλφους μου, υπερασπίζομαι και διευρύνω τα δικαιώματα μου, αντιμετωπίζω από κοινού κάθε δυσκολία, τα καθημερινά προβλήματα. Σημαίνει κατακτώ και δεν είμαι μόνος μου!
Γιατί...
...Σωματείο σημαίνει γνωριμία με τις αξίες και τα ιδανικά της εργατικής τάξης. Μαθαίνουμε τους αγώνες και την ιστορία των εργαζομένων. Σημαίνει ανάπτυξη της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης. Σημαίνει κρατήσουμε υπερήφανη, αξιοπρεπή στάση για κάθε πρόβλημα. Σημαίνει «αγκάλιασμα» των νέων που μπαίνουν στη δουλειά. Στήριξη σε κάθε τους βήμα.
Γιατί...
...αλλιώς χτυπάς με ένα δάκτυλο και αλλιώς με τη γροθιά. Γιατί αυτό που δεν μπορούμε να πετύχουμε ο καθένας μόνος του, μπορούμε να το κατακτήσουμε αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας και αγωνιστούμε για τα συμφέροντά μας.

Με το Σωματείο απαντάμε στις απειλές, στην εργοδοτική  και κρατική τρομοκρατία.
Δύναμή μας η  ταξική αλληλεγγύη και η ενότητα, ανεξάρτητα από εργασιακές σχέσεις, φύλλο,  εθνότητα, και θρησκεία.

Μπες στο Σωματείο σου και πάλεψε για:
·     ΕΓΣΣΕ με 751€ κατώτατο μισθό και 33,57€ κατώτατο μεροκάματο
·     Επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ, υποχρεωτική εφαρμογή τους
·     Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Πλήρη - σταθερή εργασία για όλους.
·     Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας.
· Υποχρεωτική και Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία.
·  Κατάργηση του ν.Κατρούγκαλου-Βρούτση και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης, όλων των απωλειών, όλων των κλεμμένων
·   Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη. Επαναφορά στα 60 για τους άντρες, στα 55 για τις γυναίκες (στα 55 και 50 αντίστοιχα για τα ΒΑΕ)
·     Επέκταση των ΒΑΕ, επαναφορά ειδικοτήτων που αφαιρέθηκαν
·     Κανένας πλειστηριασμός-κατάσχεση σπιτιού εργατικής λαϊκής οικογένειας
·     Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο
·    Να καταργηθούν οι νόμοι που απαγορεύουν ή βάζουν περιορισμούς στην Απεργία, στη συνδικαλιστική δράση, στη συλλογική οργάνωση
·    Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα
·    Να κλείσει το hotspot και να μη γίνει κανένα νέο πουθενά, ανοιχτό ή κλειστό
· Να καταργηθεί η Συμφωνία Ε.Ε.-Ελλάδας-Τουρκίας και όποια άλλη Συμφωνία εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά και τη χώρα
·  Αποζημιώσεις στο 100% των κατοίκων που έχουν υποστεί ζημιές από το προσφυγικό-μεταναστευτικό
·   Απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τις επεμβάσεις
· Να φύγουν οι ΝΑΤΟΑμερικάνικες βάσεις από τη χώρα. Να καταργηθεί η Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ
·    Κανένας Έλληνας φαντάρος και στρατιωτικός σε αποστολές εκτός συνόρων

Σκέψου καλά !
Οι μεγαλοεργοδότες έχουν την εξουσία στα χέρια τους. Έχουν τις κυβερνήσεις που φτιάχνουν νόμους για να μας «ξεζουμίζουν», να μας αφαιρούν δικαιώματα, να τους δίνουν επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές και παρ' όλα αυτά είναι οργανωμένοι στις δικές τους οργανώσεις, στο ΣΕΒ, στο ΣΕΤΕ κλπ

Εμείς, οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να μείνουμε ανοργάνωτοι, δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, απέναντι στην επίθεση και τον πόλεμο που μας έχουν εξαπολύσει κυβερνήσεις και μεγαλοεπιχειρηματίες.

Το Σωματείο είναι το όπλο μας! Μόνη λύση και υποχρέωση είναι να γραφτούμε, να οργανωθούμε σ' αυτό και να συμμετέχουμε στη ζωή και τη δράση του, στις Γενικές Συνελεύσεις, στο Διοικητικό Συμβούλιο, στις Συσκέψεις, στις Εκλογές.
Για να το κάνουμε πιο μαζικό, πιο δυνατό, ικανό να παλεύει πιο αποτελεσματικά για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας.
Μόνο με αγώνες κατακτιούνται δικαιώματα. Δεν υπάρχουν σωτήρες. Κανείς δεν μας χάρισε τίποτα!

Μπες στο Σωματείο. Δώσε την Αίτηση Εγγραφής σου! Γράψου σε αυτό!
Έλα σε επαφή με το Εργατικό Κέντρο!
Δώσε δύναμη στη δύναμη σου και στους αγώνες σου!