24/3/20

Ομάδα Οικοτρόφων Σάμου: Για την έξωση απ τις φοιτητικές εστίες εν μέσω πανδημίας

Η υπουργική απόφαση που πάρθηκε περί εκκένωσης των φοιτητικών εστιών η οποία μας στάλθηκε Δευτέρα 23/3/2020 9:27 η ώρα το βράδυ και μας καλεί να εκκενώσουμε τα σπίτια μας εώς την Τετάρτη 25/3/2020 είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ.

ΔΕΝ ΕΚΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ. Δεν είναι δυνατόν την ίδια στιγμή που έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας για λόγους υγείας, να αναγκάζει χιλιάδες φοιτητές να μετακινηθούν στους τόπους κατοικίας τους χρησιμοποιώντας δύο η και περισσότερα από τα μέσα μαζικής μεταφόρας ( καράβι, ΚΤΕΛ, μετρό, αστικά λεωφορεία)
με κίνδυνο να εκθέσουν τον εαυτό τους και πόσο μάλλον τις οικογένειες τους. Ειδικά στο νησί μας που σίγουρα θα χρειαστούμε να περάσουμε από αστικά κέντρα. Εμείς οι ίδιοι και σίγουρα οι γονείς μας μπορεί να ανήκουμε στις ευπαθείς ομάδες.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ. Είναι αυτονόητο οτι στις εστίες μένουν οι άνθρωποι με τα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα και μας ζητάνε να βρούμε τρόπο να φύγουμε μέσα σε μία μέρα.

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. Τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά μέσω τηλεδιασκέψεων, χρειαζόμαστε υποδομές (internet, βιβλία, προσωπικό χώρο).

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜE  ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΣΙΤΙΣΗΣ.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΝΑ ΜΟΛΥΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ. ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.


 ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ!


Ομάδα Οικοτρόφων Σάμου