19/3/20

Για τις εκρηκτικές συνθήκες στο Hotspot και τις εξαγγελίες της κυβέρνησηςΘυμηδία προκαλούν τα αργοπορημένα, ούτως ή άλλως, μέτρα της κυβέρνησης για την προστασία προσφύγων και μεταναστών από την επιδημία. Μέτρα όπως "καθαρισμός με αντισηπτικά στα χερούλια και στα κοντέινερ" ή "να γίνεται μια φορά η διανομή συνολικού φαγητού" ή ότι "απαγορεύεται η συνάθροιση άνω των 10 ατόμων" είναι σκέτη κοροϊδία, αφού χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες ζουν σε σκηνές, σε παραπήγματα, δίχως στοιχειώδη μέσα υγιεινής, δίχως ζεστό νερό.

Μόνη λύση για να αποφύγουμε τα χειρότερα πρόσφυγες-μετανάστες και κάτοικοι είναι ο απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών ΤΩΡΑ! Να κλείσει το hotspot και να μην γίνει κανένα νέο πουθενά στο νησί.
Η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει τη δημιουργία νέων κλειστών κέντρων-φυλακών της Ε.Ε. στα νησιά με όχημα την πανδημία, πρέπει να πέσει στο κενό.
          Απαιτούμε άμεσα μέτρα προστασίας και υγιεινής τόσο για πρόσφυγες-μετανάστες όσο και για όλους τους εργαζόμενους στα ΚΥΤ. Διαρκείς απολυμάνσεις και καθαρισμός όλων των χώρων, διάθεση μέσων υγιεινής και προστασίας σε όλους δωρεάν, ζεστό και καθαρό νερό. Άμεση λειτουργία στελεχωμένου ιατρείου στο Hot Spot με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Να σταματήσουν τώρα οι αλλαγές στις συμβάσεις από πλήρη σε μερική απασχόληση των εργαζόμενους security του hotspot, που εκβιαστικά επιβάλει η εταιρεία φύλαξης.