29/4/20

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020: Ο ορατός εχθρός είναι ο Καπιταλισμός. Δε θα πληρώσει ξανά ο λαός!


Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι, συνταξιούχοι,
Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά. Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας. Τους νεκρούς του Σικάγου, του Μάη του ‘36, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής το ‘44. Τιμάμε τη μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Αποδίδουμε φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα της εργατικής τάξης, στη χώρα μας αλλά και σε όλο το κόσμο, που βρέθηκαν εκτεθειμένα στην πανδημία του κορονοϊού για τα κέρδη των λίγων. 

Εκφράζουμε αλληλεγγύη σε γιατρούς και νοσηλευτές, σε όσους δίνουνε άνιση μάχη με την πανδημία, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων στη Δημόσια Υγεία λόγω της εμπορευματοποίησής της. Η πανδημία για ακόμα μια φορά επιβεβαίωσε το σύνθημα ότι: ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ.
Οι μάσκες έπεσαν!
Αποδείχτηκε το ψέμα που μας λένε, ότι χωρίς την καπιταλιστική οικονομία και τους καπιταλιστές δεν μπορούμε να ζήσουμε. Οι εργαζόμενοι παράγουν τα πάντα. Η δεκαετής καπιταλιστική κρίση, αλλά και η σημερινή που επιτάχυνε η εξάπλωση του ιού, έδειξε ότι οι μόνοι που είναι χρήσιμοι και αναγκαίοι είναι μόνο οι εργαζόμενοι και το επιστημονικό δυναμικό που δίχως αυτούς δε λειτουργεί τίποτε. Αυτοί σταμάτησαν να εργάζονται και σταμάτησε κάθε παραγωγή! Το ότι δεν καρπώνονται τον κόπο τους, ότι δεν είναι στην υπηρεσία του λαού η επιστήμη και η τεχνολογία, ότι  μια χούφτα παράσιτα κερδίζουν από τον ιδρώτα μας και τη δουλειά μας ευθύνεται που δεν ικανοποιούνται οι ανάγκες μας.
Κυβέρνηση και εργοδότες, μαζί με όσους στηρίζουν την πολιτική τους, βρήκαν ευκαιρία να τσαλαπατήσουν, ότι απέμεινε όρθιο με τους αγώνες μας, από τα εργατικά δικαιώματα με αφορμή την πανδημία. Επιδίωξη τους να παραμείνουν. Ετοιμάζουν γενίκευση της εκ περιτροπής εργασίας, απογείωση της ευελιξίας και της κινητικότητας των εργαζομένων κλπ. Μαζί με τις παχυλές χρηματοδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, για τους εργαζόμενους ετοιμάζεται το καθεστώς της μισής δουλειάς – του μισού μισθού ενώ η ανεργία θα εκτιναχτεί πάλι.
Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσής μας στους χώρους δουλειάς, διεκδικούμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, ικανοποίηση όσων έχουμε ανάγκη.
Οι εργαζόμενοι και οι λαοί ούτε μπορούμε, ούτε πρέπει να πληρώσουμε ξανά!
Τιμάμε τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά τους χιλιάδες νεκρούς εργάτες που έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη με τους εκμεταλλευτές μας και συνεχίζουμε να μένουμε δυνατοί, στον αγώνα ενάντια στην ΕΕ και το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα.
Γιατί επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά, ότι η λυκοσυμμαχία της ΕΕ ούτε την κατάρρευση των δημόσιων συστημάτων Υγείας εμπόδισε, ούτε τα εκατομμύρια απολύσεις σε όλες τις χώρες, προκειμένου να μη χαθούν τα κέρδη των μονοπωλίων.
Την ίδια ώρα που μαίνονται οι σφοδρές αντιπαραθέσεις μεταξύ των καπιταλιστικών κρατών για το πώς θα μοιραστούν τα νέα δάνεια και οι χρηματοδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους και στις τράπεζες, το ΝΑΤΟ αποφάσισε ακόμη πιο βαθιά εμπλοκή σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική. Το «κοινό σπίτι» των συμμάχων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, δεν είναι παρά το πεδίο των πιο επικίνδυνων εξελίξεων που μυρίζει πολέμους και συγκρούσεις, που δεν σταματούν ούτε οι πανδημίες, ούτε οι κρίσεις. Αντίθετα, τρέφονται από αυτές, γιγαντώνουν, απειλώντας όλους τους λαούς με νέες εκατόμβες, πρόσφυγες και μετανάστες.
Παραμένουμε όρθιοι και δυνατοί γιατί ο αγώνας τώρα ξεκινά
ΑΓΩΝΑΣ ΡΗΞΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ
ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ
Ο δικός μας αγώνας για την επόμενη ημέρα αφορά την υγεία, τη ζωή, την καθημερινή μας επιβίωση.
Ο δικός μας δρόμος έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
·     Να παρθούν πίσω και να καταργηθούν όλες οι ΠΝΠ και οι αντεργατικές διατάξεις.
·     Απαιτούμε διαγραφή των χρεών όλων των εργατικών οικογενειών.
·     Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·     Απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Καμιά διακοπή σε αυτά
·     Να ανασταλούν όλες οι πληρωμές προς Δημόσιο, τράπεζες. Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα βασικά είδη κατανάλωσης.
·     Άμεση κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Κάλυψη όλων των αναγκών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και υποδομές που απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και έρευνας
·     Να παρθούν άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.
·     Σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Κατάργηση όλων των αρνητικών μεταβολών στις συμβάσεις των εργαζομένων.
·     Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις και να διασφαλιστούν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, κι όλα τα δικαιώματα στο μισθό, στην ασφάλιση, στο χρόνο εργασίας, στην άδεια.
·     Απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα και το κλείσιμο όλων των hotspot, καμιά δημιουργία νέου. Αλληλεγγύη στα θύματα του πολέμου και της φτώχειας.

Εμείς διαλέξαμε πλευρό με όλους τους λαούς που αγωνίζονται, με φάρο τις εργατικές εξεγέρσεις και επαναστάσεις, τους χιλιάδες νεκρούς αγωνιστές στο μεγάλο αγώνα της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!

Προλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε!

Καλούμε στις Πρωτομαγιάτικες Εκδηλώσεις σε Βαθύ, Καρλόβασι και Εύδηλο στο Μνημείο Εκτελεσμένων της Καισαριανής, με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας χρησιμοποιώντας γάντια και μάσκες, καθώς και διατηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων.