6/5/20

Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Νοσοκομείου:Για τη λειτουργία των Εξωτερικών Ιατρείων και Χειρουργείων


Ο Σύλλογος Εργαζομένων μετά την ανακοίνωση από την κυβέρνηση για την σταδιακή λειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και τακτικών χειρουργείων  θεωρεί :

 Την απαραίτητη αύξηση της χρηματοδότησης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας , ώστε να προμηθευτεί σε επάρκεια  όλο το απαραίτητο υγειονομικό υλικό , τα απαραίτητα αντιδραστήρια για την ανίχνευση του COVID-19 , καθώς και  όλων των προβλεπόμενων μέσων ατομικής προστασίας για τους εργαζόμενους.

Απαράδεκτη την ανακοίνωση της διοίκησης , που βγήκε στο φως της δημοσιότητας την Δευτέρα 4/5/2020 , η οποία καλούσε τους ασθενείς να προσέρχονται στο χώρο του νοσοκομείου με μάσκα και αντισηπτικό , που θα τα έχουνε οι ίδιοι , γιατί δεν θα παραχωρούνται από το νοσοκομείο.

Κρίνει απαραίτητη  την δωρεάν χορήγηση μάσκας και αντισηπτικού σε όσους προσέρχονται εντός του νοσοκομείου. Επιπλέον απαραίτητο είναι να γίνονται τεστ για ανίχνευση κορονοϊου σε όλους τους ασθενείς ,  που γίνονται εισαγωγή στο νοσοκομείο και περιοδικά να γίνονται τεστ σε όλους τους εργαζόμενους  του νοσοκομείου , του ΚΕΦΙΑΠ , του κέντρου ψυχικής υγείας , του κέντρου υγείας Καρλοβάσου και του ΕΚΑΒ.