7/5/20

Σωματεία Ικαρίας: 9 Μάη - 75 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των ΛαώνΠολιτιστική  Εκδήλωση
στην Ικαρία


      Τιμάμε την 9η Μάη την Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Τιμάμε τα εκατομμύρια των νεκρών, των τραυματιών, των αναπήρων, όλων όσοι με κάθε τρόπο πάλεψαν και αγωνίστηκαν ενάντια  στον φασισμό – ναζισμό, τόσο στη χώρα μας, όσο και σε όλο τον κόσμο, βάζοντας τη δική τους ανεξάλειπτη  σφραγίδα στην πάλη ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση, τη φτώχεια, τον πόλεμο, την προσφυγιά, που θρέφει το αυγό του φιδιού.


     

 Η 9η  Μάη εμπνέει τους λαούς, τους διδάσκει πίστη στη δύναμή τους. Αυτήν τη δύναμη μπορούν και πρέπει να δοκιμάσουν, με την πάλη και την οργάνωσή τους, για να απαλλαγούν απ' τα αντιλαϊκά μέτρα και τα μνημόνια διαρκείας, την ανεργία και την εκμετάλλευση.

    Στα πλαίσια αυτά, και τηρώντας όλα τα προστατευτικά μέτρα, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας-Φούρνων, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ικαρίας-Φούρνων, το Σωματείο Συνταξιούχων Μισθωτών Ικαρίας-Φούρνων & η Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας (μέλος ΟΓΕ) σας προσκαλούν το Σάββατο 9 Μάη, ώρα 8 μ.μ., στον προαύλιο χώρο της αίθουσας του Αυλακίου στην Πολιτιστική Εκδήλωση με φωτογραφικό υλικό, παρουσιάση του ιστορικού της ημέρας και προβολή ντοκιμαντέρ.

Μαθαίνουμε, Συμμετέχουμε, Αγωνιζόμαστε!