11/5/20

Σωματεία Ικαρίας:Από την Εκδήλωση στην Ικαρία για την 9Η Μάη


Τιμήθηκε στο Αυλάκι Ικαρίας η 9η Μάη, Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, από τα σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Οικοδόμων, Συνταξιούχων και την Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών, με τη συμμετοχή εργατόκοσμου και νεολαίας.
  Η εκδήλωση-φόρος τιμής προς όλους τους λαούς της Ευρώπης, που με τη δράση τους συμμετείχαν στον αντιχιτλερικό συνασπισμό, αλλά ιδιαίτερα στο λαό της Σοβιετικής Ένωσης που με τη συμβολή του Κόκκινου Στρατού έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη συντριβή του φιδιού, μέσα στη μήτρα που το γέννησε: το Βερολίνο.

  Περιείχε ένα ιστορικό με τις αιτίες της ανόδου του φασισμού, τις συμμαχίες αλλά και τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις του καπιταλισμού, αποδεικνύοντας ότι ο φασισμός είναι γέννημα-θρέμμα  του καπιταλιστικού συστήματος, με την ανοιχτή οργάνωση βίας, την αναστολή αστικών θεσμών κι έχοντας ως οικονομική βάση το μονοπώλιο στηριζόμενο από το μεγάλο κεφάλαιο.

Στο ιστορικό επίσης τονίστηκε η πολύτιμη εμπειρία-απάντηση στη σημερινή επιδίωξη υποταγής του λαού με τα καλέσματα για «εθνική συνεννόηση».  Η αντιφασιστική πάλη για να είναι αποτελεσματική πρέπει να κατευθύνεται ενάντια στο κεφάλαιο με την εξουσία του, για να ξεριζώσει τις αιτίες που το γεννούν και θρέφουν.
  Με τα διδάγματα της αντιφασιστικής νίκης συνεχίζομε τον αγώνα για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας.
Παλεύουμε για:
§  Σωματεία μαζικά και ταξικά
§  Ενάντια στον πόλεμο, απαιτώντας κλείσιμο των βάσεων του θανάτου.
§  Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ & Ε.Ε. Κοινωνική συμμαχία που θα διεκδικεί και θα συγκρούεται με την αστική εξουσία.
Η εκδήλωση έκλεισε με την προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Η πτώση του Βερολίνου – 1945 »
 
Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ικαρίας-Φούρνων
Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας-Φούρνων
Σωματείο Συνταξιούχων Μισθωτών Ικαρίας-Φούρνων  
Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας (μέλος ΟΓΕ)