4/5/20

Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Νοσοκομείου Σάμου: για τις υπηρεσίες φύλαξης

Να σταματήσει τώρα κάθε ενέργεια εκχώρησης της υπηρεσίας φύλαξης του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου σε εργολαβικές εταιρίες


Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο απόλυσης, λόγω των κυβερνητικών σχεδιασμών για επαναφορά των εργολαβικών εταιρειών, βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία φύλαξης του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου. Η υπηρεσία αυτή λειτουργεί  με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που καλύπτουν τις ανάγκες φύλαξης, σε μια περίοδο που οι ανάγκες είναι αυξημένες, λόγω της επιδημίας του κορονοϊού..

Οι συνάδελφοι αυτοί έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία για τις απαιτήσεις της εργασίας σε μονάδες υγείας και τυχόν απόλυση τους – εκτός από το πρόβλημα επιβίωσης που θα δημιουργήσει στους ίδιους και τις οικογένειες τους – θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη περίοδο.
Με εγκύκλιο του Υφυπουργού Υγείας, η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε τη δυνατότητα στις διοικήσεις των νοσοκομείων να επιλέγουν είτε τη σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή την ανάθεση σε εργολαβικές εταιρείες των υποστηρικτικών υπηρεσιών με «γνώμονα το δημοσιονομικό όφελος».
Ανοίγει δηλαδή ο δρόμος για την «επιστροφή» των εργολαβικών εταιρειών, αν και έχει επανειλημμένα αποδειχθεί ότι θα οδηγήσει μόνο στην αύξηση των επιχειρηματικών κερδών και παραβίαση στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους. Ποιο είναι το δημοσιονομικο όφελος;
Μετά από παρεμβάσεις που είχε κάνει ο Σύλλογος υπήρχε σαφή προφορική δέσμευση του Διοικητή Νοσοκομείου Σάμου για ατομικές συμβάσεις εργασίας του Προσωπικού καθαριότητας φύλαξης κ.α .Παρόλο που έγιναν ατομικές συμβάσεις στην καθαριότητα για ένα έτος, η φύλαξη οδηγείται   σε εργολαβική εταιρεία από την Διοίκηση .
Ο Σύλλογος εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου , σας καλεί:
► να μην επανέλθουν οι εργολαβικές εταιρείες
► Να προσληφθούν άμεσα εργαζόμενοι από την λίστα που υπάρχει για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού
► Να προκηρυχτούν μόνιμες θέσεις εργασίας και να αυξηθεί ο αριθμός των εργαζόμενων στην φύλαξη του Νοσοκομείου.
► να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
► Να προσληφθούν επιπλέον μόνιμοι εργαζόμενοι, με επείγουσες διαδικασίες, για την κάλυψη των αναγκών των δημόσιων μονάδων στην καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση.
Το επόμενο διάστημα ,το ΔΣ του συλλόγου μας θα προχωρήσει μαζί με άλλα σωματεία σε δυναμικές κινητοποιήσεις, για το συγκεκριμένο θέμα , αλλά και για την στελέχωση όλων των υπηρεσιών του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό.