14/6/20

Κινητοποιήσεις για την Υγεία στις 16 Ιουνίου σε Βαθύ και Καρλόβασι


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΒΑΘΥ: 8:00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο
ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ: 8:00 μ.μ. στην Πλατεία Καρλοβάσου


ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Σαμιώτισα, Σαμιώτη
Κάνε υπόθεση δική σου την Υγεία της οικογένειάς σου! Οι ανάγκες για πρόληψη, θεραπεία, περίθαλψη, προστασία της ζωής μας από την πανδημία δεν μπορούν να περιμένουν! Η υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας, η μετατροπή της υγείας σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, οι ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές, διασώστες ασθενοφόρων και εξοπλισμό να λυθούν ΤΩΡΑ!

Η Υγεία του λαού πρέπει να είναι υπόθεση του κράτους και όχι «ατομική ευθύνη». Είναι δικαίωμα όλων μας η δωρεάν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου παροχές Υγείας. Είναι απαράδεκτο να λείπουν, ακόμα κι εν μέσω πανδημίας, βασικές ειδικότητες στις δημόσιες δομές στο νησί, συμπατριώτες μας να ταξιδεύουν προς άλλα μέρη, με επιβάρυνση της υγείας και της τσέπης. Είναι απαράδεκτο γιατροί να μετακινούνται από  μονάδα σε μονάδα και από νησί σε νησί. Αυτά είναι «μπαλώματα», δημιουργούν αλλού κενά, δεν λύνουν το πρόβλημα.

Ατομική ευθύνη και υποχρέωση για εμάς και τις οικογένειές μας είναι ο αγώνας για την προστασία της Υγείας του λαού μας. Απαιτούμε εδώ και τώρα λύση για να αντιμετωπίζονται όλα τα χρόνια και επείγοντα περιστατικά στο νησί,   Αφορά τη ζωή μας!

Στις 16 Ιουνίου, μέρα απεργίας των υγειονομικών και πανελλαδικών κινητοποιήσεων για την Υγεία, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα γιατρών και νοσηλευτών! Ενώνουμε τη φωνή μας με όσους παλεύουν και υπερασπίζονται την υγεία του λαού μας και βγάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Απαιτούμε και διεκδικούμε:
ü Άμεση γενναία κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας.
ü Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα ώστε να στελεχωθούν όλες οι μονάδες υγείας.
ü  Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των ελαστικά εργαζόμενων.
ü Εξοπλισμός όλων των δομών υγείας του νησιού με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.
ü Στελέχωση του Νοσοκομείου και των κλινικών του με παιδιάτρους, πνευμονολόγο, ενδοκρινολόγο, ΩΡΛ, γαστρεντερολόγο, ογκολόγο και με νοσηλευτικό, βοηθητικό και τεχνικό προσωπικό.
ü Μαζικές προσλήψεις προσωπικού στο ΕΚΑΒ για να καλύπτει όλο το 24 όλο το νησί.
ü Στελέχωση των Κέντρων Υγείας Καρλοβάσου και Βαθέος με όλο το απαραίτητο προσωπικό ώστε να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία τους. Εδώ και τώρα να καλυφθούν οι ειδικότητες όπως οι παιδίατροι, γυναικολόγοι, ακτινοδιαγνώστες, καρδιολόγοι.
ü Να στελεχωθούν με όλο το απαραίτητο προσωπικό (γιατρούς νοσηλευτές και μαίες) τα  Περιφερειακά Ιατρεία Μαραθοκάμπου, Πύργου και Μυτιληνιών καθώς και όλα τα  αγροτικά ιατρεία του νησιού.
ü Προστασία της υγείας του λαού και των εργαζομένων από την πανδημία.
ü Μέτρα πρόληψης και ασφάλειας σε όλους τους χώρους εργασίας, παιδείας, αθλητισμού και πολιτισμού.
ü Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους.