8/6/20

Η πρόταση της εβδομάδας: Η Λιχουδοχώρα και Η Λιχουδοχώρα αλλάζει

Τα βιβλία «Η Λιχουδοχώρα» και «Η Λιχουδοχώρα αλλάζει», της Ταμάρας Καζαντζίδου, κυκλοφορούν από τις εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής»

Η «Λιχουδοχώρα» απευθύνεται σε παιδιά μεγάλων τάξεων του Δημοτικού. Με ένα ωραίο παραμύθι, που τοποθετείται σε έναν μακρινό πλανήτη, η συγγραφέας επιλέγει να μιλήσει για τους εργατικούς λιχούδηδες και τους αχόρταγους κοιλαράδες. Οι λιχούδηδες δουλεύουν για τους κοιλαράδες: Φτιάχνουν γλυκά και μαζεύουν φρούτα, ενώ κρυφό τους όνειρο είναι να φάνε τούρτα.

Οι κοιλαράδες κάνουν τα πάντα για να μεγαλώνει η κοιλιά τους. Και οι μέρες κυλάνε μονότονα, ώσπου οι προετοιμασίες για τα γενέθλια της χαζοβιόλας πριγκίπισσας οδηγούν σε μια μεγάλη μάχη με ...απρόσμενες ανατροπές!


Στο βιβλίο «Η Λιχουδοχώρα αλλάζει», Οι Λιχούδηδες εργάτες, μετά από τον ξεσηκωμό τους,για τον οποίο διαβάσαμε στο βιβλίο Η Λιχουδοχώρα, πι-στεύουν ότι τους περιμένει ένα φωτεινό μέλλον. Αλλά οι κοιλαράδες έχουν άλλα σχέδια γι’ αυτούς. Έτσι, το έρημο βουνό αποδεικνύεται ότι δεν είναι και τόσο έρημο. Η χαζοβιόλα πριγκίπισσα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τα πουρπουροπούλια και ο Μέγας Ζαχαρό-τευτλος θα χρειαστεί να κάνει το θαύμα του για να την βγάλει από το σοκ. Τελικά, ένα βράδυ, τα όνειρα των Λιχούδηδων θα γίνουν εφιάλτης και η Λιχουδοχώρα θα γεμίσει από γαϊδουράγκαθους. Όμως οι λέσχες κεντήματος θα ξεφυτρώσουν παντού και η αντίσταση των Λιχούδηδων θ’ αρχίσει να οργανώνεται.

Η ΤΑΜΑΡΑ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΟΥ γεννήθηκε το 1980. Είναι απόφοιτος του τμήματος Bιολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος με αντικείμενο τη μετάφραση και τη διερμηνεία. Eίναι μητέρα δύο παιδιών. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί ακόμη τρία βιβλία της: Άλφα-άλφα, Βήτα-βήτα έμαθα την αλφαβήτα, εκδ. Σύγχρονη Εποχή, 2011 (για παιδιά προσχολικής ηλικίας) και Τα βιβλία της Μαρίας, εκδ. Σύγχρονη Εποχή, 2012 (για παιδιά προσχολικής ηλικίας), Η Λιχουδοχώρα, εκδ. Σύγχρονη Εποχή, 2012 (για μεγαλύτερα παιδιά).