24/6/20

Το δικαίωμα της απεργίας, των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο! Οι αγώνες δε θα μπουν στο γύψο!


Η κυβέρνηση της Ν.Δ. γνωρίζοντας ότι η αντιλαϊκή της πολιτική σπέρνει ανέμους και κάποια στιγμή θ’ αναγκαστεί να θερίσει θύελλες προσπαθεί να θωρακίσει ακόμα παραπέρα το σάπιο σύστημα που επιβάλλει η μεγαλοεργοδοσία.

Στόχος της να μην υπάρχει τίποτα που να αντιστέκεται και αντιπαλεύει τα αντεργατικά μέτρα και τις αντιλαϊκές πολιτικές της! Η κοινωνία να είναι σε μόνιμο κώμα και τα συνδικάτα υποταγμένα και συμβιβασμένα να μην αγωνίζονται για εργατικά δικαιώματα.


Βλέποντας ότι ακόμα και με καλυμμένα στόματα οι εργαζόμενοι κινητοποιούνται και διεκδικούν, επανέρχεται και με αφορμή την πανδημία θέλει να φέρει νομοσχέδιο που θα χτυπήσει ακόμα παραπέρα τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα απαγορεύοντας στην ουσία τις κινητοποιήσεις.

Θυμίζοντας «μαύρες εποχές» αναγάγει την αστυνομία σε ανώτατη αρχή που θ’ αποφασίζει αν θα γίνεται ένα συλλαλητήριο ή όχι και με τι όρους.  Ένα βασικό δημοκρατικό δικαίωμα, δηλαδή, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με πολλούς, διαχρονικούς κι αιματηρούς αγώνες, η κυβέρνηση των μνημονίων και των αντεργατικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, αποφασίζει ότι πρέπει να διαλυθεί.

Αυτή είναι η κανονικότητα που λέει και θέλει να επιβάλλει με αυταρχισμό, αλλά ακόμα και με κρατική καταστολή.

Να είναι, όμως, σίγουροι, ότι το ταξικό εργατικό κίνημα θα αντιπαλέψει τα αντιλαϊκά αυτά σχέδια. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε η αντίσταση και ο αγώνας απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές να γίνει ποινικό αδίκημα. Αντίθετα θα δώσουμε κάθε ικμάδα της δύναμής μας για να μαζικοποιηθεί ακόμα περισσότερο αυτός ο αγώνας.

Ο ενωμένος δυνατός και ταξικός αγώνας θα καταργήσει όλα αυτά τα αντεργατικά σχέδια.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ !