9/6/20

Στήριξη στον αγώνα των εποχικά εργαζόμενων- Συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Ένωση Ξενοδόχων στις 10 Ιουνίου


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ν. Σάμου στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, στον επισιτισμό και τον τουρισμό και τις κινητοποιήσεις των Σωματείων τους σε Σάμο, Ικαρία και σε όλη τη χώρα.

Φτάνει πια η κοροϊδία της κυβέρνησης. Τα μέτρα που πήρε δίνουν πακτωλό χρημάτων στην μεγαλοεργοδοσία, λύνοντάς τους τα χέρια να έχουν τους εργαζόμενους όπως, όποτε και όσο θέλουν ενώ αφήνουν απροστάτευτους τους εργαζόμενους να ζήσουν με ψίχουλα, την ώρα μάλιστα που ζουν στην αβεβαιότητα για το πότε, το αν και με τι όρους θα πάνε στις δουλειές τους.


Την Τετάρτη 10 Ιουνίου στις 11 π.μ., συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Ένωση  Ξενοδόχων Σάμου, στο Πυθαγόρειο διεκδικώντας να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων και να επαναπροσληφθούν όλοι οι εποχικοί. Εφαρμογή των κλαδικών ΣΣΕ σε ξενοδοχεία και επισιτισμό. Καμία μείωση μισθού, καμία αρνητική αλλαγή συμβάσεων, όχι στην εκ περιτροπής εργασία. να προστατευτούν όλοι οι άνεργοι του κλάδου και να καταργηθούν όλα τα πλαφόν για την επιδότηση των εποχικών.

Την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ. καλούμε όλο το Σαμιακό λαό στο Συλλαλητήριο στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ διεκδικώντας:

·       Να καταργηθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.
·       Κανένας χωρίς εισόδημα. Να πληρώσει κράτος και εργοδοσία
·       Ουσιαστική προστασία των ανέργων, επίδομα σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
·       Καμιά απόλυση, δυσμενή αλλαγή σύμβασης και εκ περιτροπής εργασία
·       Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες. Καμιά διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, ίντερνετ
·       Κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα όλων των ειδικοτήτων. Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Πληρώσαμε πολλά - Δεν θα πληρώσουμε ξανά!

Η Διοίκηση