17/7/20

Οικοδόμοι Ικαρίας: Δελτίο Τύπου για τις εκλογές


Συνάδελφοι οικοδόμοι και όσοι δουλεύουν στα συναφή επαγγέλματα του κλάδου,  άνεργοι, Έλληνες και μετανάστες:

   Το Συνδικάτο ευχαριστεί όλους τους Συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συμμετοχής στις αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, αντιπροσώπων στο Εργατικό Κέντρο και στην Ομοσπονδία μας.

    Η ενίσχυση του ψηφοδελτίου, η μεγάλη ανταπόκριση και αύξηση του αριθμού ψηφισάντων, μας δίνει την δυνατότητα και επιπλέον δύναμη να αντιπαλέψουμε από καλύτερες θέσεις την βάρβαρη αντιλαϊκή – αντί εργατική  πολιτική που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και των προηγούμενων (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) και των λοιπών αστικών κομμάτων-δορυφόρων τους.
    Μια πολιτική που εφαρμόζει κατά γράμμα και με το παραπάνω τις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας και στον κλάδο μας (μεγαλοεργολάβοι, Όμιλοι Εταιριών σε Δημόσια Έργα κλπ) με τις οδηγίες και κατευθύνσεις της Ε.Ε.
    Απέναντι σε αυτή την πολιτική που θέτει ως προϋπόθεση, για τα κέρδη των λίγων, την μείωση της εργατικής μας δύναμης, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων του Κλάδου, την ανασφάλιστη εργασία χωρίς κανένα μέτρο προστασίας για την ασφάλεια  μας στους χώρους δουλειάς, δίνοντας το δικαίωμα στα αφεντικά να παίζουν κορώνα-γράμματα τη ζωή μας, μην γνωρίζοντας αν θα ξαναδούμε τις οικογένειες μας και χωρίς κανένα μέτρο πρόνοιας για όλους τους άνεργους και σακατεμένους  από εργατικά ατυχήματα συναδέλφους.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ:
ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΜΑΖΙΚΑ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ, ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ,  ΜΕ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ.

ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ: ΣΚΑΛΩΣΙΑ ΔΕ ΣΤΗΝΕΤΑΙ, ΠΕΤΡΑ ΔΕ ΧΤΙΖΕΤΑΙ,ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ.

Με εκτίμηση
Η διοίκηση
του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ικαρίας-Φούρνων