22/7/20

Εκθέσεις του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος στο διαδίκτυο

Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος δίνει την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή διαδικτυακά με δεκαέξι σημαντικές εκθέσεις εικαστικών τις οποίες έχει ανεβάσει το τελευταίο διάστημα στον ιστότοπο dimiourgo.eete.gr.
Με αυτόν τον τρόπο μας παρέχει μια δυνατότητα που με άλλον τρόπο δεν θα είχαμε λόγω απόστασης από εκθέσεις κλπ και ταυτόχρονα δημιουργεί το ερέθισμα μιας καλύτερης επαφής με την τέχνη και τον πολιτισμό και ειδικά με τις εικαστικές.

Ο ιστότοπος dimiourgo.eete.gr είναι η εξειδικευμένη ψηφιακή πλατφόρμα του ΕΕΤΕ για καμπάνιες και δράσεις του ΕΕΤΕ. Δημιουργήθηκε από την ανάγκη για εικαστικές παρεμβάσεις του ΕΕΤΕ και των μελών του, την ανάγκη για συλλογική έκφραση της τέχνης στην ενίσχυση των σχέσεων των μελών του με την κοινωνία. Πρόθεση είναι να αξιοποιηθεί για εικαστικά δρώμενα που αναδεικνύουν την κοινωνική λειτουργία της Τέχνης και τον κοινωνικό ρόλο των δημιουργών.
Το dimiourgo.eete.gr είναι ο ψηφιακός εκθεσιακός χώρος, όπου οι επισκέπτες του έχουν τη δυνατότητα να δουν τις θεματικές εκθέσεις του ΕΕΤΕ, να γνωρίσουν το έργο των μελών του ΕΕΤΕ, να επικοινωνήσουν μαζί τους. Μέσα από τον ιστότοπο αυτό μπορεί κανείς να συνδεθεί με την επίσημη ιστοσελίδα του ΕΕΤΕ, eete.gr, και αντίστροφα.
Όλες οι εκθέσεις του ΕΕΤΕ διοργανώνονται μετά από ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος προς όλους τους εικαστικούς καλλιτέχνες - μέλη του ΕΕΤΕ.
Παρουσιάζονται ψηφιακά οι εκθέσεις:
- 2020, Μένουμε δυνατοί - Ετοιμάζουμε την επόμενη μέρα (τρέχουσα ψηφιακή έκθεση αλληλεγγύης σε εξέλιξη).
- 2020, Ελλάδα: «Πεδίο πολέμου» ή θάλασσα ειρήνης; (ψηφιακή έκθεση).
- 2019, Γλυπτική στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.
- 2019, Α΄ Μήνας Εφαρμογών των Εικαστικών Τεχνών. Σκηνογραφία, Ενδυματολογία, Κόσμημα, Μάσκες Θεάτρου, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων.
- 2018, Μεσόγειος... Η Μεσόγειος θάλασσα μέσα από την ποίηση των λαών της, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.
- 2018, Μικρογλυπτική στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.
- 2018, Χαρακτική Ex-Libris, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων.
- 2017, Μικρογλυπτική, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου.
- 2017, Εικαστικές Τέχνες και Αντίσταση 1950-1974, στη Νέα Δημοτική Πινακοθήκη της Αθήνας.
- 2016, Έκθεση Αφίσας για το Μεταναστευτικό, στο «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης».
- 2014, Εικαστικές Τέχνες και Αντίσταση 1936-1949, Φυλακές και εξορίες έως το 1967, στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ).
- 2014, Εικαστικοί Καλλιτέχνες της Σαγκάης στην Αθήνα, στην Αίθουσα «Νίκος Κεσσανλής», Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών.
- 2013, Έλληνες Καλλιτέχνες στη Σαγκάη, στο Κέντρο Δημιουργικών Τεχνών της Ένωσης Καλλιτεχνών της Σαγκάης.
- 2013, Διαδικτυακή Αντιφασιστική Έκθεση.
- 2011, Έκθεση Γελοιογραφίας «Η κρίση μέσα από τη ματιά των Καλλιτεχνών», Τεχνόπολις, Γκάζι.
- 2011, Έκθεση Εικαστικών Τεχνών προσφορά των μελών του ΕΕΤΕ για τα 30 χρόνια της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων.
- 2006, Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής «Πρόσφυγες», σε συνεργασία με το Δήμο Νίκαιας.
Σύντομα θα είναι στο διαδίκτυο και οι εκθέσεις: «Εικόνα - Χώρος - Δράση» έκθεση νέων καλλιτεχνών του ΕΕΤΕ, «Η Ανθρώπινη Μορφή στην Τέχνη» και «Πανόραμα Ελληνικής Χαρακτικής» που πραγματοποιήθηκαν το 2008 και το 2009 και «Αντίσταση Τώρα» που πραγματοποιήθηκε το 2014.