19/8/20

ΕΚΣ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: Να πληρωθούν άμεσα-Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σάμος 17 Αυγούστου 2020


Να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι», απαίτησαν το Εργατικό Κέντρο Σάμου και οι Εργαζόμενοι του προγράμματος την Παρασκευή 14 Αυγούστου, στη συνάντηση που πραγματοποίησαν με το Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γ.Στάντζου και τον Αντιδήμαρχο Δυτικής Σάμου κ. Γ.Διακοσταμάτη.

Οι εργαζόμενοι ακόμη μια φορά είναι απλήρωτοι, ενώ τους διακατέχει δικαιολογημένη ανησυχία και αβεβαιότητα αφού οι συμβάσεις τους λήγουν τον επόμενο μήνα. Ταυτόχρονα καθημερινά όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, προσφέροντας φροντίδα σε ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ, άτομα που έχουν ανάγκη  γενικότερα.

Οι όποιες καθυστερήσεις, γραφειοκρατικές αγκυλώσεις κλπ δεν μπορούν να αποτελούν άλλοθι για να διαιωνίζεται και να επαναλαμβάνεται διαρκώς η ομηρία και η μη αμειβόμενη εργασία. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι ενώ τα χρήματα έχουν σταλεί από τον φορέα που είναι υπεύθυνος για την αποστολή τους (Ε.Ε.Τ.Α.Α.). Η υπομονή που μας προτείνουν οι δύο Δημοτικές αρχές και τα λόγια στήριξης δεν αρκούν, θέλουμε και πράξεις άμεσες και προς το συμφέρον των εργαζόμενων.

Οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου και οι Εργαζόμενοι του «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», όπως είπαμε και στη συνάντηση, απαιτούμε κυβέρνηση και Δήμοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν τέλος στην άθλια αυτή κατάσταση.

  •  Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων και μετά τη λήξη των συμβάσεων στα τέλη Σεπτέμβρη, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση, ώστε να συνεχίσουν να παρέχουν εργασία σε ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ και άλλους συνανθρώπους στα νησιά που χρήζουν βοήθειας.
  • Άμεσα να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους. Για όσο παραμένουν απλήρωτοι να υπάρχει αναστολή πληρωμών σε δημόσιο, τράπεζες. Καμιά διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, κατάσχεση και πλειστηριασμός.
  • Η οποία καθυστέρηση στις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, στην υλοποίηση αυτών ή στη δημοσιοποίηση στο ΦΕΚ, της ένταξης των εργαζομένων στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και στη μισθοδοσία του τακτικού προσωπικού, καθώς και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, μέχρι να βγουν οι οριστικές αποφάσεις του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, πρέπει να λυθεί άμεσα.
  • Πάγια θέση μας η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και η πρόσληψη περισσότερου προσωπικού με βάση τις ανάγκες. Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ δε διασφαλίζει ότι όλοι όσοι σήμερα εργάζονται θα προσληφθούν και αύριο.

  

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου

                                                                                             Eργαζόμενοι του Βοήθεια στο Σπίτι