9/9/20

ΠΑΜΕ: Για το ΠΔ 73

 


Στο επόμενο κατάπτυστο, αυταρχικό, αντεργατικό, αντιδημοκρατικό βήμα στην καταστολή και την τρομοκρατία προχωράει η κυβέρνηση της ΝΔ, με το ΠΔ 73 που δημοσιεύτηκε σήμερα σε ΦΕΚ, για το χτύπημα των δημοσίων υπαιθρίων συναθροίσεων.

Επιχειρεί να ενισχύσει την καπιταλιστική βαρβαρότητα της ανεργίας, των απολύσεων, των τσακισμένων μεροκάματων, τη φίμωση κάθε φωνής που διεκδικεί για υγεία, παιδεία, δουλειά με δικαιώματα.

Κυβέρνηση κι εργοδοσία θέλουν με κάθε «πρόσφορο μέσο» να μπορούν να  διαλύουν και να απαγορεύουν κάθε «δημόσια υπαίθρια συνάθροιση», προκειμένου να βάλουν φραγμό στις εργατικές-λαϊκές διεκδικήσεις.

Με το ΠΔ ανάβουν το πράσινο φως στα εντεταλμένα αστυνομικά όργανα προκειμένου να «μπει στο γύψο» το δικαίωμα στην εργατική λαϊκή κινητοποίηση, για το οποίο χύθηκαν ποταμοί αίματος.  

Ομολογούν με τις απαγορεύσεις και τους σχεδιασμούς τους ότι τους γίνεται εφιάλτης οι αγώνες που έρχονται, η δράση απέναντι στην πολιτική που για να ενισχύσει τους επιχειρηματικούς ομίλους και την μεγαλοεργοδοσία τσακίζει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Τους ξαναλέμε: Η σιγή νεκροταφείου δε θα περάσει! Οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων θα μείνουν στα χαρτιά. Η φωνή των εργαζομένων δεν φιμώνεται!

Το δίκιο και οι διεκδικήσεις, βγάζουν στο δρόμο τους εργαζόμενους, και γι αυτό δεν θα μπορέσετε να βάλετε τους αγώνες στο «γύψο»