12/10/20

ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ Πανελλαδική Απεργία στο Δημόσιο στις 15 Οκτωβρίου

 


Πέμπτη 15 Οκτώβρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Πανελλαδική Απεργία

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Σάμος 11:00 πμ, στην Πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ

Ικαρία 11:00 πμ , στον Άγιο Κήρυκο


Παρακολουθούμε μία ακόμη κυβέρνηση να φορτώνει στους εργαζόμενους τις συνέπειες μίας καπιταλιστικής κρίσης που εκδηλώνεται με ένταση. Επιχειρεί να πετσοκόψει το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, ενώ με

το πόρισμα της επιτροπής Πισαρίδη ανοίγει ο δρόμος για ευρύτερες αντεργατικές ανατροπές στην υγεία και την ασφάλιση μας, ενώ η υλοποίηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου  ήδη οδηγεί σε ανατροπές των δικαιωμάτων μας σε ωράρια και συνθήκες εργασίας. Σε μια σειρά από υπηρεσίες το πρόβλημα των ελλείψεων μόνιμου προσωπικού μεγεθύνεται και γίνεται αφορμή για ιδιωτικοποιήσεις.

Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το χρόνο που κερδίσαμε για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, των σχολείων, των δημόσιων υπηρεσιών. Κατ’ απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων, καταπάτησε κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο, “άνοιξε” τον τουρισμό με 100% πληρότητα στις αερομεταφορές και ταυτόχρονα άνοιξε τις πύλες εισόδου στον COVID-19. Την ίδια στιγμή, εργαζόμενοι στην καθαριότητα, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, συνωστίζονται στους χώρους εργασίας, μετακινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και η κυβέρνηση, χωρίς ντροπή, κουνά το δάχτυλο, μιλάει για ατομική ευθύνη!! Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης.

Απαιτούμε, εδώ και τώρα την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές, μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, με άμεση επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα υγείας – πρόνοιας. Εδώ και τώρα 3.500 ΜΕΘ, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους εργασίας.

Απαιτούμε, εδώ και τώρα, καθαρά σχολεία με 15 μαθητές ανά τμήμα, μαζικές προσλήψεις καθαριστριών και εκπαιδευτικών. Είμαστε στον Οκτώβρη, εν μέσω πανδημίας και  λείπουν από τα σχολεία περισσότεροι εκπαιδευτικοί από την προηγούμενη χρονιά.

Απεργώ γιατί είναι παλλαϊκή απαίτηση σε περίοδο πανδημίας να στελεχωθούν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, να καλυφθούν όλα τα κενά, δηλαδή, εδώ και τώρα 40.000 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και τουλάχιστον 25.000 υγειονομικών. Στο νέο σχέδιο Κρατικού Προϋπολογισμού 2021, που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, οι κοινωνικές δαπάνες, είναι δραματικά μειωμένες. Και μόνο αυτό τα λέει όλα.

Απαιτούμε αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου -14ου μισθού.

Η κυβέρνηση υλοποιώντας τους νόμος Κατρούγκαλου – Βρούτση και με το “σχέδιο Πισσαρίδη” για την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων, προχωρά σε μεγαλύτερη απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από το “κόστος” της κοινωνικής ασφάλισης και ταυτόχρονα εξασφαλίζει μια τεράστια δεξαμενή φτηνού χρήματος για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Καταδικάζουμε τον αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, τον περιορισμό και την καταστολή των υπαίθριων συγκεντρώσεων, το νέο νόμο που εξήγγειλε για το συνδικαλιστικό κίνημα, όπως και το ν. Αχτσιόγλου για τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.

Απεργώ, συμμετέχω στις συγκεντρώσεις, στα συλλαλητήρια και τις απεργίες γιατί εδώ είναι η δύναμή μου. Ότι καταφέραμε το έχουμε πετύχει με τους αγώνες μας! Με τους αγώνες μας καταφέραμε να μην εφαρμοστεί η αντιδραστική κρατική αξιολόγηση στο δημόσιο, να μην τοποθετηθούν κάμερες στις σχολικές τάξεις, να μην καταργηθούν τα βαρέα και ανθυγιεινά, κ.α. Με τους αγώνες μας και τη δύναμη του εργατικού, λαϊκού κινήματος, με τη μεγαλειώδη διαδήλωση στην Αθήνα στις 7 Οκτώβρη, γράψαμε λαμπρές σελίδες στην καταδίκη του φασισμού, συμβάλαμε αποφασιστικά στη δικαστική απόφαση και στην καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, στην καταδίκη της ναζιστικής ιδεολογίας. Δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά.

Τίποτα δε χαρίζεται, όλα με αγώνες κατακτιούνται

Όλοι και όλες στην απεργία 15 Οκτώβρη,

Σάμος 11:00 πμ, στην Πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ

Ικαρία 11:00 πμ , στον Άγιο Κήρυκο 

 

 

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.