7/10/20

Από τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στην Ικαρία στις 7/10

 


«Είστε οι σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά». Με αυτό το σύνθημα και με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι συγκεντρωμένοι στις πλατείες Αγ.Κηρυκου, Ευδήλου και Ραχών την απόφαση  του δικαστηρίου για καταδίκη της  εγκληματικής-ναζιστικής οργάνωσης χρυσή αυγή. Από νωρίς το πρωί, μέλη διοικήσεων του Εργατικού Κέντρου Σάμου, του Σωματείου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ικαρίας-Φούρνων, των Εργαζομένων στους δήμους Ικαρίας-Φούρνων, των Οικοδόμων, των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, των Συνταξιούχων κ.α βρίσκονταν στις τρεις πλατείες της Ικαρίας, καλώντας τον κόσμο σε συμπόρευση με μια και μοναδική απαίτηση: Δεν είναι αθώοι, οι ναζί στη φυλακή.

  Στο άκουσμα της απόφασης  οι συγκεντρωμένοι  ζήτησαν την παραδειγματική τιμωρία με την ανώτατη ποινή στους ναζί εγκληματίες. Στις παρεμβάσεις τονίστηκαν μεταξύ άλλων:


§  Καλούμε τα Σωματεία του Νομού μας, τους εργαζόμενους στα νησιά μας, να δυναμώσουν τον ταξικό αγώνα και την αλληλεγγύη.

§  Να απομονώσουν τους φασιστές όποια μορφή και αν έχουν , σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά.

§  Να παλέψουν ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου που γεννάει και εκτρέφει το ναζισμό και το φασισμό».

 


Οι συγκεντρώσεις έκλεισαν με τα εξής: «Δεν έχουμε τελειώσει με το φασισμό και δε θα τελειώσουμε όσο συνεχίζεται η επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, η καταστολή, ο περιορισμός της συλλογικής δράση». «Συνεχίζουμε τη δράση μας καλώντας όλο το λαό της Ικαρίας στο συλλαλητήριο της Τρίτης 13 Οκτώβρη, ώρα 7:30 μ.μ. στην πλατεία Ευδήλου, απαιτώντας μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού μας»