1/10/20

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των μαθητών για το δικαίωμα στη μόρφωση και την υγεία

Από την κινητοποίηση μαθητών στη Σάμο
στις 29 Σεπτέμβρη

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου χαιρετίζει και στηρίζει το δίκαιο αγώνα και τις κινητοποιήσεις των μαθητών της Σάμου, της Ικαρίας και
 όλης της χώρας για μόρφωση και υγεία. 

 Είμαστε δίπλα στους μαθητές, στα παιδιά μας, γιατί τα αιτήματα τους απαντούν στις ανάγκες όλων των παιδιών και των οικογενειών τους για: μόρφωση για όλους, μαζικές προλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και μείωση των μαθητών σε 15 ανά τάξη, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, πρόσληψη των απαραίτητων καθαριστριών πλήρους απασχόλησης για καθαρά σχολεία, προληπτικά τεστ  για τον κορονοϊό σε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό των σχολείων, επαρκής και ασφαλής συγκοινωνία, να υπάρχουν όλες οι υγειονομικές και παιδαγωγικές προϋποθέσεις ώστε να γίνεται ουσιαστικό μάθημα, για δημόσια και δωρεάν παιδεία.

 

Η κυβέρνηση έβγαλε τους μαθητές στο δρόμο! Έχει ευθύνη για τις τεράστιες ελλείψεις στα σχολεία, ενώ συνεχίζει τη διαχρονική αντιεκπαιδευτική πολιτική και κοροϊδεύει ότι προστασία από τον κορονοϊό είναι μόνο η μάσκα, το παγουρίνο και η «ατομική ευθύνη». Έχει ευθύνη για τα κρούσματα κορονοϊού στο KYT της Σάμου  και στο νησί, για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής χιλιάδων προσφύγων-μεταναστών και εν μέσω πανδημίας, γιατί διαιωνίζει το κακό με το χτίσιμο νέας φυλακής στη Ζερβού, ενώ πεισματικά αρνείται να τους απεγκλωβίσει και με ασφάλεια να τους μετακινήσει σε όποια χώρα επιθυμούν. Έχει ευθύνη γιατί ποτέ δεν στελέχωσε κέντρο υγείας στο ΚΥΤ, δεν προσλαμβάνει επαρκή μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία και τις άλλες δομές υγείας των νησιών για να αντιμετωπιστούν καλύτερα οι ανάγκες τόσο λόγω κορονοϊού όσο και οι πάγιες.

 

Αντί λοιπόν να κουνά το δάχτυλο στους μαθητές, με περίσσια χυδαιότητα να τους συκοφαντεί και ταυτόχρονα να τους απειλεί, με στόχο να τους τρομοκρατήσει και να κάμψει την αγωνιστικότητά τους, ας σταματήσει την κοροϊδία γιατί και αυτή έχει όρια! Εδώ και τώρα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και να ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών για τη μόρφωση που τους αξίζει και την προστασία της υγείας  τους.

 

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου θα στέκεται στο πλευρό των μαθητών που «κάτω από τις μάσκες έχουνε φωνή» και διεκδικούν «μόρφωση και υγεία για κάθε μαθητή»!

 

Ο αγώνας τους για καθαρά-ασφαλή-ανθρώπινα σχολεία είναι και δικό μας αγώνας!

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ