15/10/20

Από το Συλλαλητήριο στις 13/10 στη Σάμο

 


Με μαχητική πορεία στη πόλη και την παραλιακή του Βαθιού και συγκέντρωση στη πλατεία Πυθαγόρα πραγματοποιήθηκε το χθεσινό Συλλαλητήριο.

 

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου ευχαριστεί όσους και όσες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ε.Κ.Σ., της ΑΔΕΔΥ, των σωματείων και πήραν μέρος ξεπερνώντας και τα περίεργα του καιρού.

 


Τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας (μάσκες, αποστάσεις) οι διαδηλωτές απαίτησαν με τα συνθήματά τους, άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού, δημόσια-δωρεάν και ασφαλή Παιδεία για τα παιδιά μας, προστασία των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα, προστασία των ανέργων και των λαϊκών νοικοκυριών που δεν μπορούν ν’ ανταποκριθούν στις ανάγκες των καιρών κλπ.




Κυρίαρχο στοιχείο της κινητοποίησης ήταν η αποφασιστικότητα για συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων.

Ο συναγερμός μας είναι στο κόκκινο γιατί στο κόκκινο είναι και τα προβλήματά μας.

Καμία υποχώρηση! Καμία ανοχή! ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στον Αγώνα!

 

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα και στα δίκαια αιτήματα των Δημοσίων Υπαλλήλων και στηρίζουμε με όλα μας τις δυνάμεις την 24ωρη Απεργία τους την Πέμπτη 15 Οκτώβρη.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο που μπορεί, άνεργο, συνταξιούχο, όλους μας να συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στη πλατεία Πυθαγόρα.

 

Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος! Χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν γίνονται.

 







 

Τώρα διεκδικούμε τα δικαιώματά μας !

 

·       Πλήρης επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας – Πρόνοιας, δωρεάν για όλους. Στελέχωση όλων των μονάδων υγείας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

·       Επίταξη των ιδιωτικών δομών Υγείας για να αντιμετωπιστούν άμεσα ζητήματα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

·       Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα. Καμιά μείωση μισθού, καμιά απόλυση. Άμεσα μέτρα οικονομικής στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους.

·       Μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των μαθητών στους χώρους δουλειάς και τα σχολεία. Επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας.

·       Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, που συρρίκνωσαν συντάξεις και αύξησαν τα όρια ηλικίας.

·       Κατάργηση των  Π.Ν.Π. και όλων των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων.

·       Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, με επαναφορά της υποχρεωτικότητας των ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους.

·       Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.

·       Να κλείσει το hotspot. να σταματήσουν οι εργασίες της Ζερβού και να μη γίνει άλλο πουθενά. Απεγκλωβισμός προσφύγων μεταναστών από το νησιά και από τη χώρα.

·       Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα.

Δεν είναι μονόδρομος η σαπίλα και η βαρβαρότητα που ζούμε. Μπορούμε να ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση.

 

Όλοι στον  αγώνα για τη ζωή, την υγεία και τα δικαιώματά μας, για να μην περάσουν τα νέα μέτρα σφαγής των εργαζομένων. 

Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!.