23/10/20

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Νοσοκομείου Σάμου για την στάση εργασίας των εργαζομένων καθαριότητας



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα 22-10-2020 πραγματοποιήθηκε η 5ωρη στάση εργασίας και  δράσεις που είχε προκηρύξει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου για τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας του Νοσοκομείου.

 Απαιτώντας:  Άμεση ενίσχυση του προσωπικού στη καθαριότητα με έξι επιπλέον άτομα, από τη λίστα επικουρικών.

·       Να σταματήσει τώρα η διοίκηση κάθε διαδικασία για  την εκχώρηση της υπηρεσίας καθαριότητος σε εργολάβο



·       Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας

·       Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας , χορήγηση μέτρων ατομικής προστασίας και συχνά επαναλαμβανόμενα τεστ για covid-19 σε όλους τους εργαζομένους.

 

Στις 8 το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη στο γραφείο του Βουλευτή Σάμου, όπου απαίτησαν από τους υπαλλήλους του γραφείου να συναντηθούν μαζί του. Ο Βουλευτής απουσίαζε εκτός Σάμου και πήραν την υπόσχεση οι απεργοί πως σύντομα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μαζί τους.

Στη συνέχεια οι απεργοί κατευθύνθηκαν στο Δημαρχείο της πόλης, όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου και τον κάλεσαν να στηρίξει τα αιτήματα τους. Ο Δήμαρχος απάντησε πως στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων του Νοσοκομείου και άμεσα εγγράφως απευθύνθηκε στο Υπουργείο Υγείας.

 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και όλοι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δηλώνουν πως αν δεν δοθεί λύση άμεσα στα δίκαια αιτήματα τους θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου