26/11/20

Από την Απεργία της 26ης Νοέμβρη στην Ικαρία

   


Με πολύμορφες παρεμβάσεις  εργαζομένων από διάφορους κλάδους πραγματοποιήθηκε και στην Ικαρία η απεργιακή μάχη της 26ης Νοέμβρη, με κεντρικά αιτήματα πάλης: Μέτρα προστασίας της υγείας του λαού- Στεκόμαστε απέναντι στην πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματα μας.

  Πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας από τα  σωματεία-μέλη του εργατικού κέντρου Σάμου- και δημόσιου τομέα, των συνταξιούχων και των γυναικών στο Περιφερειακό Ιατρείο Ραχών και στο υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας Ευδήλου.


  Στην πλατεία αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Κηρύκου έντονη ήταν η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, όπου εμπόδισαν απεργιακή συγκέντρωση των συλλόγων ΕΛΜΕ και Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας, καλλιεργώντας κλίμα εκφοβισμού και αυταρχικότητας  απέναντι σε απεργούς.

 


Τα συνθήματα όμως ακούστηκαν δυνατά: «Υπερασπιζόμαστε τη ζωή και τα δικαιώματα μας». «Δηλώνουμε ότι δε θα πληρώσουμε ξανά την κρίση τους, δε θα φορτώσουν ξανά στις πλάτες μας μια ακόμα οικονομική κρίση, προκειμένου να στηριχθούν ξανά οι επιχειρηματικοί όμιλοι». «Αντιδρούμε στην προσπάθεια να αξιοποιηθεί η πανδημία για να επιβληθούν νέα μέτρα καταστολής και περιορισμού της μαζικής λαϊκής δράσης».