10/11/20

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.) :LOCKDOWN ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ !!!


 LOCKDOWN ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ  !!!

Η Κυβέρνηση φροντίζει για την ισότιμη μόρφωση.

Αφήνει ΟΛΟΥΣ τους ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

 

 Μόνο ως ανέκδοτο θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και στελεχών του Υπ. Παιδείας ότι η αναγκαστική τηλεκπαίδευση, που ξεκινά από σήμερα σε όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, είναι καθ όλα έτοιμη.

Δεν πρόλαβε να ξεκινήσει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και το σύστημα «έπεσε» με αποτέλεσμα χιλιάδες μαθητές να μην μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Η Κυβέρνηση, χωρίς να έχει εξασφαλίσει τις υποδομές και τον τεχνολογικό εξοπλισμό για κάθε μαθητή ώστε απρόσκοπτα να μπορεί να συμμετάσχει στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση ορίζει υποχρεωτική την τηλεκπαίδευση με συνέχεια της διδακτικής ύλης και καταχώρηση απουσιών στους μαθητές.

Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά πόσο δίκιο είχαν οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί που διεκδικούσαν ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων.

Ως Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, επιτέλους, έστω και τώρα, να ακούσει μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.   

Καλούμε το Υπουργείο να στείλει σχετική εγκύκλιο για μη καταγραφή απουσιών και παράλληλα να προμηθεύσει τον κατάλληλο ηλεκτρονικό εξοπλισμό στους μαθητές. Είναι αυτονόητο ότι η αναβάθμιση του ΠΣΔ και των δυνατοτήτων της τηλεκπαίδευσης, όσο καθυστερεί φέρει την ευθύνη της Κυβένρησης που τόσους μήνες δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για τα σχολεία και τη μόρφωση   όλων των μαθητών.         

 

                                                                                                            Αθήνα 09 Νοεμβρίου 2020