12/1/21

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων-Επισιτισμου-Τουρισμού: Για τις αιτήσεις επαναπρόσληψης των εποχικά εργαζόμενων

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ

ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε η υποβολή των Αιτήσεων Επαναπρόσληψης για την τουριστική περίοδο του 2021 για τους εποχικά εργαζόμενους σε ξενοδοχεία και επισιτισμό.

 

Όσοι συνάδελφοι είτε εργάστηκαν τη σεζόν 2020, είτε οι συμβάσεις τους τέθηκαν σε αναστολή ενώ εργάζονταν το 2019, για να διασφαλίσουν την συνέχεια της εργασιακής τους σχέσης στην ίδια επιχείρηση, με τους ίδιους όρους, τα ίδια εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα πρέπει να κάνουν την αίτηση επαναπρόσληψής τους μέσω του Σωματείου για τη νέα σεζόν.

 

Μην ξεχνάμε ότι πέρυσι οι εργαζόμενοι που δεν είχαν κάνει αίτηση επαναπρόσληψης μέσω του σωματείου αρχικά  ήταν να μην μπουν σε αναστολή ώστε να πάρουν την αποζημίωση των 534 € και τα ένσημά τους. Χρειάστηκε πολύμορφος αγώνας, κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις από το σωματείο μας, το συνδικάτο της Αθήνας και δεκάδες άλλα ταξικά σωματεία του κλάδου, για να  ισχύσει για όλους τους συναδέλφους με δικαίωμα επαναπρόσληψης στα ξενοδοχεία και όχι μόνο για όσους είχαν υποβάλει αιτήσεις, εξαιρώντας όμως δυστυχώς η κυβέρνηση εως και σήμερα τους συναδέλφους του επισιτισμού. Δόθηκε μάχη για να «μπούμε» φέτος ταμείο με 50 ένσημα, για τα πάρουμε τα 534€ και τον Οκτώβρη, για να παραταθεί το ταμείο κάποιους μήνες.

 

Γι αυτό συνάδελφε, σκέψου καλά!

ΜΗΝ ΠΕΤΑΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ!

ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ!

ΓΡΑΦΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ! ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!

Η εμπειρία της φετινής χρονιάς με τους πλούσιους αγώνες του κλάδου μας σε όλη την Ελλάδα απέδειξε ότι μόνο μέσα από τις συλλογικές και οργανωμένες διεκδικήσεις μπορούμε να κερδίσουμε τα δικαιώματά μας.Αιτήσεις Επαναπρόσληψης και εγγραφή στο σωματείο κάνουμε

Ø ΒΑΘΥ: από Δευτέρα 11/01/2021 έως Τετάρτη 27/01/2021 (εκτός Σαββάτου και Κυριακής), και ώρες 9:00 – 13:30, στο Εργατικό Κέντρο,  Σμύρνης 2.

Ø ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ: κάθε Τρίτη και Πέμπτη εώς τις 28/1 και ώρες 10:00-12:00, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου στην οδό Γοργύρας, απέναντι από την Εθνική, στον 1ο όροφο

με την ταυτότητά ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο ταυτοποίησης

πληροφορίες στα τηλέφωνα στα τηλ 2273027561, 6948820086 και 6986293958

Συνεχίζουμε τον Αγώνα! Διεκδικούμε:

-   Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, για όσο διαρκεί η ανεργία.

-    Υποχρεωτική επαναπρόσληψη όλων όσων εργάστηκαν ή μπήκαν σε αναστολή το 2019 ή το 2020 χωρίς άλλες προϋποθέσεις.

-    Υπογραφή νέας Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα Ξενοδοχεία.

-  Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι χρεώσεις και οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα, τηλέφωνο, διαδίκτυο, τέλη κυκλοφορίας και νερό, για όλους τους ανέργους.

ΤΟ Δ.Σ.