19/1/21

Για τις εξελίξεις στα ΕΛΤΑ

 

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει τα ΕΛΤΑ στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων θέτοντάς τα έτσι σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης έρχεται σήμερα η κυβέρνηση της Ν.Δ. να «τελειώσει τη δουλειά».

 Προχωρά στο κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων και κέντρων διανομής σε όλη τη χώρα και απολύει εκατοντάδες «ενοικιαζόμενους» εργαζόμενους.

 Με το πρόγραμμα «εθελουσίας εξόδου» προβλέπει την απόλυση 2.000 εργαζομένων από τους περίπου 5.500 και την πλήρη ανατροπή των όποιων εργατικών δικαιωμάτων είχαν απομείνει.

 Στόχος της κυβέρνησης είναι η απαξίωση, η υπολειτουργία και τελικά η πλήρης ιδιωτικοποίηση των καταστημάτων των ΕΛΤΑ με σκοπό την παράδοση του κρίσιμου τομέα των ταχυδρομείων και των υπηρεσιών που παρέχουν στο λαό σε επιχειρηματικούς ομίλους που θα στοχεύουν στο κέρδος.

 Στέλνει έτσι χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και τους υπόλοιπους τους μετατρέπει σε πολύ πιο φθηνό εργατικό δυναμικό, που θα συμπαρασύρει ακόμη περισσότερο τις απαράδεκτες συνθήκες που υπάρχουν στις ιδιωτικές εταιρείες των ταχυμεταφορών. Παράλληλα μετατρέπει τις ταχυδρομικές υπηρεσίες σε πανάκριβο εμπόρευμα για το λαό, ιδιαίτερα για τις απομακρυσμένες περιοχές, όπως τα νησιά μας.

 Τα αποτελέσματά της τα βλέπουμε στη μείωση του προσωπικού στη περιοχή μας που αυτονόητα θα οδηγήσει σε υποβάθμιση και μεγάλη χειροτέρευση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

 

Η Διοίκηση του ΕΚΣ καταδικάζει αυτή την αντιλαϊκή πολιτική ιδιωτικοποίησης των ΕΛΤΑ. Είναι μια πολιτική που είναι σε βάρος και των αναγκών του λαού μας αλλά και των δικαιωμάτων και των αναγκών των εργαζομένων στο χώρο των ταχυμεταφορών.

 

Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους μας και απαιτούμε :

 

Κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί.

Να μετακινηθούν στα ΕΛΤΑ με συμβάσεις αορίστου χρόνου οι «ενοικιαζόμενοι» και οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, στο έργο και τη μονάδα που δουλεύουν.

Να μην κλείσει καμία μονάδα των ΕΛΤΑ και να επαναλειτουργήσουν αυτές που ανέστειλαν τη λειτουργία τους.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ