29/1/21

Για τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΜΕ

Και η σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ απέδειξε περίτρανα πόσο βαθιά χωμένη και ενσωματωμένη είναι η ηγετική ομάδα στην πολιτική και στα σχέδια της κυβέρνησης και των εργοδοτών.

Αυτός ο εργοδοτικός και κυβερνητικός μηχανισμός αναίσχυντα δήλωσε, απαντώντας στην τοποθέτηση της ΔΑΣ, ότι το μέλλον των εργαζόμενων βρίσκεται στην προοπτική του φόρουμ «Ελλάδα 2040» των μεγαλοεπιχειρηματιών, των βιομηχάνων, των κυβερνήσεων και των λυκοσυμμαχιών τους, των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και των ΗΠΑ, των ευρωπαϊκών και διεθνών συνδικάτων που αυτοί ελέγχουν, όπως η ETUC και η ITUC. Αυτός ο εργοδοτικός και κυβερνητικός μηχανισμός καλεί τους εργαζόμενους να περπατήσουν μαζί με το Μπιλ Γκέιτς, τον Ομπάμα, το Γκάι Ράιντερ και τη Σάρα Μπάροους! " Εμείς είμαστε με αυτούς" είπε ξεκάθαρα ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Αυτή είναι η στρατηγική τους, γι αυτό και δεν μας προξενεί εντύπωση, που για άλλη μια φορά δε βρήκαν ούτε λέξη να πουν για την εργοδοτική και κυβερνητική λαίλαπα της δεκάωρης εργασίας, της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης, της περιστολής του απεργιακού δικαιώματος και της καταστολής, που σαρώνει τα δικαιώματα και τη ζωή των εργαζόμενων, μέσα στην πανδημία που, επίσης, τους τσακίζει, με ευθύνη της κυβέρνησης και των εργοδοτών!

Δεν μας προξενεί εντύπωση που το κύριο μέλημα τους είναι αν θα στρογγυλοκαθίσουν στην καρέκλα του προέδρου της ΟΚΕ, αυτού του «θεσμού» χειραγώγησης και ενσωμάτωσης των εργαζόμενων και του συνδικαλιστικού κινήματος!

Δεν μας προξενεί εντύπωση που «ξεπλένουν» το αντεργατικό έργο και τα επερχόμενα νομοσχέδια της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας, λέγοντας ότι «θα δουν, θα ενημερωθούν, θα διαβουλευτούν», ότι «ορισμένα από τα μέτρα είναι σε σωστή κατεύθυνση»!

Ένα πράγμα είναι βέβαιο: με τη γραμμή αυτής της ηγεσίας, οι εργαζόμενοι δεν έχουν ούτε παρόν, ούτε μέλλον. Όσο πιο γρήγορα την πετάξουν από το σβέρκο τους, τόσο καλύτερα θα ανασάνουν!

Όπως έχει διδάξει και η ιστορική πείρα του εργατικού κινήματος, μόνο στο δρόμο της οργάνωσης και του ταξικού αγώνα, μακριά από τα βαρίδια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, θα βρουν οι εργαζόμενοι διέξοδο. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είναι εδώ για να στηρίξουν και να ενισχύσουν αυτό το δρόμο!

Οι αγώνες των εργαζομένων στην υγεία, στον επισιτισμό - τουρισμό, η μάχη των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ είναι ελπιδοφόροι. Καλούμε τα συνδικάτα, τις ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα να τους στηρίξουν. Οι αγώνες των εργαζομένων πρέπει να δυναμώσουν και να  πολλαπλασιαστούν και σ' αυτή την κατεύθυνση θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις.