7/2/21

Κινητοποίηση για την Παιδεία Τετάρτη 10 Φλεβάρη στις 6:00 το απόγευμα στην πλατεία στο Βαθύ Στα σχέδια της κυβέρνησης να βάλει ταφόπλακα στη μόρφωση και το μέλλον των παιδιών μας απαντάμε 
με κινητοποίηση

την Τετάρτη 10 Φλεβάρη στις 18:00 μμ, στην πλατεία στο Βαθύ

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ με τακτικές καταστολής, αστυνομοκρατίας και απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων νομίζει ότι θα κάμψει τις διεκδικήσεις μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων, οι οποίοι απέδειξαν με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους ότι δεν φοβούνται και δεν είναι διατεθειμένοι να την αφήσουν ανενόχλητη να νομοθετεί με πρόσχημα την πανδημία.

Βγαίνουμε στο δρόμο για να αποσυρθεί το κατάπτυστο νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας που πάει προς ψήφιση στις 10/2 και εντείνει την καταστολή στα ΑΕΙ, βάζει πανεπιστημιακή αστυνομία και νέους φραγμούς στην πρόσβαση στη μόρφωση, για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ανοίξουν σχολεία και σχολές σε όλη τη χώρα και εδώ στη Σάμο με ασφάλεια. Αυτοί φταίνε που το Πανεπιστήμιο και όλες οι σχολές είναι κλειστές, που τα παιδιά μας τη μια πάνε και την άλλη δεν πάνε σχολείο, που στη Σάμο δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία όλων των σχολείων από το σεισμό, που έχουν μετατρέψει την τηλεκπαίδευση σε φάρμακο για πάσα νόσο ώστε σχολεία και σχολές να είναι κλειστά από πανδημία, σεισμούς, πλημμύρες και να μην παίρνονται ουσιαστικά μέτρα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους γονείς τους, τους μαθητές, τους φοιτητές, όλα τα σωματεία και τους φορείς να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση την Τετάρτη 10/2 στις 6:00 το απόγευμα στην πλατεία στο Βαθύ. Να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση της μόρφωσης των παιδιών μας. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και αυτή του Μαθηματικού στη Σάμο στις 12 το πρωί της ίδια μέρας στην πλατεία Καρλοβάσου.

 Αγώνας για την υγεία και την μόρφωση των παιδιών μας, μαθητών και φοιτητών

Όχι άλλες χαμένες διδακτικές ώρες

Απαιτούμε εδώ και τώρα

·  Την απόσυρση του νομοσχεδίου.

·   Επαναλειτουργία όλων των σχολών του πανεπιστημίων από το εαρινό εξάμηνο. Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία και σχολές με κριτήριο την εύρυθμη λειτουργία τους και την ασφάλεια μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών από την πανδημία και σεισμό.

·  Να έρθουν εδώ και τώρα προκατασκευασμένες αίθουσες στα σχολεία που υπάρχει μεγάλη ανάγκη, παίρνοντας υπόψη την ανάγκη για 15μελή τμήματα.

·  Να δρομολογηθούν λύσεις για την επισκευή των σχολείων και για τη ανέγερση νέων σχολικών και σύγχρονων μονάδων για την κάλυψη όλων των αναγκών της εκπαίδευσης (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας) με ευθύνη του κράτους.

·  Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς και να γίνει πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας. Να εξασφαλιστεί η μεταφορά όλων των μαθητών

·     Όχι σε αστυνομία και διαγραφές στα πανεπιστήμια.

·     Όχι στην ισοτίμηση των πτυχίων των ιδιωτικών κολλεγίων με των πανεπιστημίων.

·    Καμία ποινική δίωξη σε βάρος συλλογικών φορέων, εργαζομένων, φοιτητών, αγωνιστών για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις

·       Τακτικά και δωρεάν τεστ σε όλους.

·       Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους