14/2/21

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων - Επισιτισμού Ικαρίας: 16/2 Στήριξη στην απεργία των υγειονομικών- Στάση εργασίας 11:00 - 15:00

 


                           Κάλεσμα για την 
               πανυγειονομική 24ωρη απεργία 

Εκφράζουμε αμέριστη στήριξη  στους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας

  Το Σωματείο των νησιών μας συμμετέχοντας στις πολύμορφες κινητοποιήσεις των συνδικάτων του κλάδου μετά την παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε (8/2/2021)  στην τοπική υπηρεσία Ικαρίας – Φούρνων του ΟΑΕΔ. Διεκδικώντας την καταβολή εκτάκτου βοηθήματος 600 ευρώ για όλους τους ανέργους του κλάδου        και μια σειρά πρόσθετα μέτρα που θα εξασφαλίζουν την διαβίωση  για τους ανθρώπους του κλάδου. Συνεδρίασε την 10η Φεβρουαρίου για να καθορίσει της επόμενες ενέργειες του σωματείου.

  Η Διοίκηση του Σωματείου μας, εκφράζοντας τους εργαζόμενους στον τουρισμό - επισιτισμό των νησιών μας. Τονίζει ότι δεν θα θυσιάσουμε τη ζωή τη δική μας             και των οικογενειών για να  στηριχτούν μόνο οι επιχειρήσεις

Διεκδικούμε τη δουλειά μας, το εισόδημά μας, την υγεία μας.

  Στη σημερινή συγκυρία όπου ένα χρόνο σχεδόν μετά την εκδήλωση της πανδημίας γίνονται ακόμα πιο έντονα τα κενά στη δημόσια υγεία, γίνεται πιο επιτακτική και η ανάγκη θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Διεκδικούμε έστω και σήμερα να πάρουν την ζωή μας στα σοβαρά                    και να μην παίζουν άλλο με αυτή όσοι έχουν ευθύνη.

Επειδή η ατομική ευθύνη δεν μπορεί να καλύψει την ευθύνη που υπάρχει για τις ελλείψεις και τις ανεπάρκειες στο σύστημα υγείας, που όλα τα προηγούμενα χρόνια με την πολιτική  κυβερνήσεων υποβάθμισαν το δημόσιο σύστημα υγείας στην Ελλάδα και στα νησιά μας. 

Όλα τα προηγούμενα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις δεν πήραν ουσιαστικά μέτρα για την στελέχωση του Νοσοκομείου Ικαρίας με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό,  με αποτέλεσμα σε ένα ακριτικό νησί 9.000 κατοίκων να μην υπάρχει όχι ΜΕΘ, αλλά ούτε Μονάδα αυξημένης φροντίδας. Ενώ ακόμα και σήμερα με την κατάσταση που διαμορφώνει η πανδημία, οι περισσότερες ειδικότητες είναι μονήρης ενώ δεν υπάρχει ούτε ένας  πνευμονολόγος. Ταυτόχρονα το Κ.Υ Ευδήλου λειτουργεί με ελάχιστο προσωπικό και δεν καλύπτει τις ανάγκες της βόρειας Ικαρίας. Αυτές τις μέρες στο Κ.Υ Ευδήλου παρουσιάζεται και το ευτράπελο να            μην  γίνονται εμβολιασμοί, αν και πομπωδώς αυτό ανακοινώθηκε ότι γίνεται κατά την πρόσφατη (6/2/2021) επικοινωνιακή παράσταση που δόθηκε,                            με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

  Δεν θα τους περάσει. Οι εργαζόμενοι, ο λαός μας δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Θα μας βρουν μπροστά τους σε κάθε αγώνα για την υπεράσπιση και το δίκιο της εργατικής τάξης.

   Το σωματείο μας για μια ακόμα φορά ενώνει τη φωνή του (Όσο και αν αυτό ενοχλεί κάποιους), με τη φωνή των γιατρών, των νοσηλευτών, των εργαζόμενων στην υγεία συνολικά, διεκδικώντας -με βάση το πλαίσιο που εδώ και χρόνια αγωνιζόμαστε - μέτρα προστασίας για τους κατοίκους των νησιών μας.

  Η Διοίκηση του Σωματείου μας αποφάσισε την κήρυξη 4ωρης Στάσης Εργασίας στις 16 Φεβρουαρίου από 11:00-15:00, για τους - λίγους σήμερα - εργαζόμενους  του κλάδου στην Ικαρία.  

  Ταυτόχρονα καλούμε στις 16/2/21 τον Ικαριώτικο λαό - τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας- να πάρει μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζόμενων στην υγεία (Πλατεία Αγ. Κηρύκου στις 12:00).

 

Η  Διοίκηση του Σωματείου