15/2/21

Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Ικαρίας για την πανυγειονομική απεργία

 


Ο Σύλλογος του κλάδου στην Ικαρία ενώνει τη φωνή του με τους εργαζόμενους στην Υγεία και  ΛΕΜΕ:

 ΦΤΑΝΕΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ - ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΕ.

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

 

 Συνάδελφοι-ες

 

    Με την αγωνία της  "επόμενης μέρας" και τις οικονομικές υποχρεώσεις της προηγούμενης χρονιάς φορτωμένες στην πλάτη μας και  παράλληλα βλέποντας την κυβέρνηση της ΝΔ και τα επιτελεία της, α εφαρμόζουν "αλχημείες" με μέτρα τύπου "  click away",μια πρακτική που ουσιαστικά απέδωσε για τους μεγάλους εμπορικούς ομίλους και καταστήματα,  η πλειονότητα των "μικρών" του κλάδου δεν έχουν ούτε καν την δυνατότητα στην εφαρμογή της συγκεκριμένης δομής, καθώς και του "e-shop".

 

    Η "επιστημονική" λύση της κυβέρνησης με το μέτρο "άνοιξε- κλείσε", πέρα του ότι  δείχνει την "γύμνια" της στο πως βλέπει την αντιμετώπιση της πανδημίας, έχει σαν σκοπό να "εκτονώνεται" η δυσαρέσκεια του κλάδου με μικρές ενέσεις αισιοδοξίας, και παράλληλα έχει στόχο   να  αποπροσανατολίζει και να καθυστερεί εκμεταλλευόμενη  την "κατάσταση σοκ" που βρισκόμαστε σχεδόν ένα χρόνο τώρα, την μαζική οργάνωση της πλειονότητας του κλάδου απέναντι στην πραγματική αιτία, που δεν είναι άλλη από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση στα πλαίσια της στρατηγικής της Ε.Ε που θεωρεί τους ΕΒΕ "βαρίδι" για την ανταγωνιστικότητα της καπιταλιστικής οικονομίας, η οποία στέκεται απέναντι τους είτε σε ανάπτυξη είτε σε κρίση.

 

   Ένα χρόνο σχεδόν η κυβέρνηση εντείνει την ανασφάλεια για την επιβίωση μας, αρνούμενη συστηματικά την λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας, όχι μόνο από την αρχή της πανδημίας αλλά και από "lockdown" σε "lockdown".

Το μοναδικό "μέτρο" μέχρι και σήμερα είναι η επίκληση στην  "ατομική ευθύνη", καθιστώντας τους  μαγαζάτορες και τα λαϊκά στρώματα υπεύθυνους(!) για την "ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της αγοράς" και για τον "έλεγχο της πανδημίας".

\

    Ενώ η ίδια δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αποσυμφόρηση  στα ΜΜΜ και στους μεγάλους εργασιακούς χώρους δουλειάς, που είναι αποδεδειγμένα οι βασικές εστίες υπέρ μετάδοσης του ιού.

Τα μέτρα που διαφήμιζε η κυβέρνηση ως" στήριξη" τάχα στους επαγγελματίες, αποδείχτηκαν "σταγόνα στον ωκεανό" για τους βιοπαλαιστές του κλάδου που μετράμε  νέα χρέη από την πανδημία και την νέα κρίση, πρόσθετα σ` αυτά που μας  έσφιγγαν   την θηλιά στο λαιμό  πριν από αυτή.

 

   Για παράδειγμα  η "επιστρεπτέα προκαταβολή" ή οι ενισχύσεις μέσω προγραμμάτων  από τις Περιφέρειες, απευθύνονται σε επιχειρήσεις με μεγαλύτερους τζίρους,  οι  αυτοαπασχολούμενοι απλά "κλοτσάμε " λίγο παρακάτω τα μεγάλα αδιέξοδα  με τα οποία έχουμε να αναμετρηθούμε.

 

   Δεν είναι τυχαίο ότι παρά τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης για την  στήριξη τάχα  των επαγγελματιών από τις συνέπειες της πανδημίας και των lockdown  υπολογίζεται ότι ένα  25% τουλάχιστον δεν θα αντέξει και θα κλείσει οριστικά.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση  συνεχίζει να "αξιοποιεί" την πανδημία και στο εμπόριο για την υλοποίηση μέτρων -χρόνιων επιδιώξεων των μεγάλων ομίλων, όπως για παράδειγμα η πλήρη και οριστική κατάργηση  της Κυριακάτικης αργίας.

 

   Όλα τα παραπάνω είναι η "εικόνα" αυτή την στιγμή στον κλάδο και γνωρίζοντας την σκοπό έχει να βγάλουμε συμπεράσματα γιατί η κυβέρνηση δεν φροντίζει για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας ή την αντιμετώπιση των προβλημάτων με τους εμβολιασμούς όπως διεκδικούν υγειονομικοί, εργαζόμενοι και μικροί ΕΒΕ.

 

   Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, αν δεν υπάρξουν ουσιαστικά  μέτρα στήριξης  των εισοδημάτων μας, χιλιάδες βιοπαλαιστές ΕΒΕ δεν πρόκειται να τα βγάλουμε πέρα, έστω κι αν τα μαγαζιά μας μείνουν ανοιχτά.

 

   Γι' αυτό έχουν μεγάλη σημασία οι πρωτοβουλίες που παίρνουν όλο αυτό το διάστημα Ενώσεις και ΕΒΕ, στις οποίες αποτυπώνεται η ανησυχία χιλιάδων βιοπαλαιστών ΕΒΕ,  και η ανάγκη να μην μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, καλώντας σε αγωνιστική διεκδίκηση μέτρων απέναντι στις συνέπειες  της κρίσης και της πολιτικής διαχείρισης των συνεπειών της πανδημίας.

 

 

Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Ο Υ Μ Ε:

 

·       Άμεση ένταξη όλων των επαγγελμάτων στο επίδομα ειδικού σκοπού.

·       Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ από το οικονομικό έτος 2019.

·       Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος.

·       Μείωση έμμεσων φόρων, διαγραφή τόκων, προστίμων 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τράπεζες.

·       Απαλλαγή από τέλη που σχετίζονται με χρήση δημόσιων χώρων για όσο διάστημα έχουμε πληγεί οικονομικά από μέτρα που αφορούν την πανδημία κατά τα έτη 2020-21. 

 

     Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΕΜΠΟΡΩΝ  ΙΚΑΡΙΑΣ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ την ΤΡΙΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ σε ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από 11:00-15:ΟΟ και ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΚΑΡΙΩΤΕΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ-ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.

 Στην ΙΚΑΡΙΑ η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ είναι στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟΥ στις 12:00, ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (ΜΑΣΚΕΣ-ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ)