7/2/21

Αγωνιστική «υποδοχή» στον πρωθυπουργό σε Άγιο Κήρυκο και Εύδηλο από Σωματεία & Φορείς Ικαρίας (φώτο και video)


Με συνθήματα που αφορούν στην ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας και μέτρων ουσιαστικής προστασίας της υγείας και της ζωής από την πανδημία, εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς της Ικαρίας προχώρησαν σε κινητοποιήσεις το πρωί του Σαββάτου, αρχικά στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου στον Άγιο Κήρυκο και στη συνέχεια στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου, με αφορμή την σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη.  


Στον Άγιο Κήρυκο

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης στον Άγιο Κήρυκο, στην οποία υπήρξε ανταπόκριση του κόσμου με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, έγιναν ομιλίες από εκπροσώπους των σωματείων και των φορέων στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. Συγκεκριμένα, παρεμβάσεις έγιναν από τον Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας, από τη «Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας», από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας - Φούρνων, από την ΕΛΜΕ Ικαρίας - Φούρνων κ.α. Στη συγκέντρωση παρουσιάστηκε και το υπόμνημα των Συνδικάτων,σωματείων και φορέων, προς τον πρωθυπουργό και την ηγεσία του υπ. Υγείας, ενώ ακολούθησε πορεία στην πόλη του Αγίου Κηρύκου.

Αγωνιστική «υποδοχή» και στον Εύδηλο

Ανάλογη κινητοποίηση έγινε και στον Εύδηλο στο Κέντρο Υγείας, όπου σωματεία και μαζικοί φορείς «υποδέχτηκαν» αγωνιστικά τον πρωθυπουργό με συγκέντρωση. «Στην καραντίνα βάζουν τα δικαιώματά μας, οργάνωση και πάλη τα όπλα τα δικά μας», «Δώστε λεφτά για πρόνοια - υγεία», ήταν μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν κατά την άφιξη του πρωθυπουργού. Αντιπροσωπεία των σωματείων και των μαζικών φορέων επέδωσε στον πρωθυπουργό το υπόμνημα με τα αιτήματά τους. 

Στις σημερινές κινητοποιήσεις συμμετείχαν το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, το Σωματείο Μισθωτών Συνταξιούχων, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμων Ικαρίας και Φούρνων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων - Βιοτεχνών - Επαγγελματιών Ικαρίας.


Όπως επισημαίνουν «Υπάρχουν συγκεκριμένα χρόνια προβλήματα που δεν μας επιτρέπουν να δεχτούμε την παρουσίαση των νησιών μας ως σκηνικό στο επικοινωνιακό σόου της κυβερνητικής πολιτικής».

 

Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού για την Ικαρία την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου στην πανελλαδική πανυγειονομική απεργία