11/3/21

Δ.Σ. Μαθηματικού για την κινητοποίηση φοιτητών στο Καρλόβασι στις 10 Μάρτη

 


ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ ΔΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ

10.3.2021

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες φοιτητές όλων των Τμημάτων της Σάμου που συμμετείχαν σήμερα Τετάρτη 10.3.2021 στην αγωνιστική κινητοποίηση στο Καρλόβασι. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να οργανώσουμε τον αγώνα μας, ότι μπορούμε τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μας να ακουστεί δυνατά η φωνή μας.

Για άλλη μια φορά ενώσαμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες συμφοιτητές μας που βγήκαν στους δρόμους σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

1 ΧΡΌΝΟΣ ΚΛΕΙΣΤΆ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΑ ! ΩΣ ΕΔΏ !

ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΏΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΎΓΧΡΟΝΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΆ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ, ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΕ ΌΣΟΥΣ ΑΠΑΝΤΟΎΝ ΣΤΑ ΔΊΚΑΙΑ ΑΙΤΉΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΈΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΉΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΉΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΊΑΣ

Οι νόμοι όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια συνεχίζουν να φτιάχνουν ένα Πανεπιστήμιο για όλο και λιγότερους, με όλο και λιγότερη επιστημονική γνώση, με όλο και μεγαλύτερο κόστος σπουδών, άγχος και ανασφάλεια.

Αυτό το δρόμο συνεχίζει και ο νέος νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη που έχουμε ήδη απορρίψει με την πάλη μας. Χτυπάνε συνολικά την Παιδεία, για να μπορούν να “κόβουν και να ράβουν” στα μέτρα τους τη νέα γενιά. Επειδή γνωρίζουν πως από την πολιτική τους, τις τραγικές επιλογές τους στη διαχείριση της πανδημίας, την συνεχή κοροϊδία, μαζεύεται αγανάκτηση και οργή μέσα στον κόσμο… παίρνουν και τα μέτρα τους! Ακολουθώντας τις προσταγές της ΕΕ, περί “αντιμετώπισης της «ριζοσπαστικοποίησης» στους χώρους των πανεπιστημίων”, εντείνουν την καταστολή. Όσο το Πανεπιστήμιο που “φτιάχνουν” δεν έρχεται να ικανοποιήσει τις ανάγκες μας για ολόπλευρη επιστημονική μόρφωση, για σύγχρονη ειδίκευση στο επιστημονικό αντικείμενο που σπουδάζουμε, για δουλειά με πλήρη εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα, όσο επιλέγουν να διώχνουν από την πανεπιστημιακή μόρφωση χιλιάδες μαθητές, να υποβαθμίζουν και να κλείνουν Τμήματα, ανάλογα με τις “απαιτήσεις” της αγοράς, τόσο θα χρειάζονται και την καταστολή ενάντια σε όποιο κεφάλι σηκώνεται και διεκδικεί!



Τώρα είναι η ώρα να γίνουμε ακόμα περισσότεροι! Τώρα είναι η ώρα να ανέβει η συσπείρωση στους Φοιτητικούς Συλλόγους, η οργανωμένη συζήτηση και πάλη! Το επόμενο διάστημα παίρνουμε και νέες πρωτοβουλίες για ενημέρωση-συζήτηση για να μπορέσουμε να εμπλουτίσουμε τη σημερινή προσπάθεια!