16/3/21

Σωματείο Εργαζομένων Δήμων Ικαρίας & Φούρνων για Συγκέντρωση 17 Μάρτη

 


ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΡΤΗ στις 7μμ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΔΗΛΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για την προστασία της υγείας, την επιβίωση!

Απαντάμε δυναμικά, αγωνιστικά στο κλίμα αστυνομοκρατίας, στην κρατική βία και καταστολή!

Ένας χρόνος πανδημίας. Ένας χρόνος που σημαδεύτηκε από χιλιάδες κρούσματα στους χώρους εργασίας, την ώρα που εγκύκλιοι ήταν κενό γράμμα, αφού οι διοικήσεις των Δήμων και της Περιφέρειας τις έγραφαν στα παλιά τους τα παπούτσια.

Ένας ακόμα χρόνος χωρίς τα προβλεπόμενα μέσα ατομικής προστασίας, με χιλιάδες εργαζόμενους που με αφορμή την πανδημία καλύπτουν για μερικούς μήνες τα τεράστια κενά στις υπηρεσίες. Ένας χρόνος χωρίς ούτε μια πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ενώ οι αποχωρήσεις, κυρίως λόγω συνταξιοδοτήσεων, δεν καλύπτονται. Ένας ακόμα χρόνος που οι υπηρεσίες καθαριότητας απαξιώνονται και οδηγούνται σε ιδιωτικοποίηση μέσω της έλλειψης προσωπικού, ενώ γίνεται πάρτι προσλήψεων μόνο Ορισμένου Χρόνου (4μηνα ,6μηνα, 8μηνα) λόγω COVID αλλά χωρίς ΑΣΕΠ, συνεχόμενα και επαλαμβανόμενα , χωρίς κουβέντα για πλήρη στελέχωση των υπηρεσιών με  μόνιμο προσωπικό.

Αυτό το χρόνο όμως η κυβέρνηση ενίσχυσε το αντεργατικό πλαίσιο, δυσκόλεψε το δικαίωμα στις συγκεντρώσεις, τσάκισε το δικαίωμα στην απεργία, ανανέωσε και εκσυγχρόνισε το μηχανισμό καταστολής, προσλαμβάνει συνεχώς  αστυνομικούς ακόμα και στα πανεπιστήμια. Αυτό το lockdown θέλουν να επιβάλλουν και να μονιμοποιήσουν. Να μην μιλάμε, να μην οργανώνουμε την αντίσταση απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε στην υγεία μας, στο εισόδημα μας, στο δικαίωμα στη σταθερή εργασία! Μας θέλουν με κλειστό το στόμα, υποταγμένους στα κέρδη των επιχειρηματικών συμφερόντων. Στις πλατείες αντί να παίζουν παιδιά, παρελαύνουν αύρες, ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ και χτυπούν, τρομοκρατούν, βρίζουν εργαζόμενους και νεολαία.

Ένας χρόνος που δεν σταματήσαμε ούτε μέρα τον αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή. Μετρήσαμε απώλειες συναδέλφων χτυπημένων από την πανδημία. Χιλιάδες ήταν οι συνάδελφοι που βρέθηκαν χωρίς δουλεία, χωρίς περίθαλψη, χωρίς ουσιαστική προστασία. Αναδείξαμε τις τεράστιες κρατικές ευθύνες που έχουν αφήσει «γυμνό» το δημόσιο σύστημα υγείας, αδύναμο να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας αφού τα παγιωμένα κενά και οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, το έχουν σμπαραλιάσει και το έχουν μετατρέψει σε σύστημα μιας νόσου. Παλέψαμε για την άμεση και χωρίς παχυλό αντίκρισμα επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και ένταξη τους στις κρατικές δομές. Να σταματήσει η υγεία να αντιμετωπίζεται σαν εμπόρευμα και κέρδος.

Βγαίνουμε στους δρόμους πλάι σε δεκάδες φορείς, σωματεία και ομοσπονδίες, αποκαλύπτοντας την εγκληματική πολιτική κυβερνήσεων και εργοδοσίας. Αυτό φοβούνται. Για το ξέσπασμα της λαϊκής οργής προετοιμάζονται. Γι αυτό έχουν λυσσάξει να καταστείλουν κάθε φωνή που αγωνίζεται και αντιστέκεται. Γι’ αυτό βαράνε στο ψαχνό και συκοφαντούν τους λαϊκούς αγώνες, τους εργαζόμενους, τη νεολαία ως και τους υγειονομικούς που δίνουν μάχες μέσα κι έξω από τα νοσοκομεία, διεκδικώντας υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό.

Η απάντηση σήμερα εκφράζεται με άμεσες διεκδικήσεις προς το κράτος και τους εργοδότες, με αφοβία μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία, με συλλογικό, οργανωμένο  ταξικό αγώνα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

•         Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.

•         Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

•         Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.

•         Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή. 

 

                                                       ΤΟ  ΔΣ

 

                                                                           Ικαρία  14/3/2021