7/3/21

8η Μάρτη 2021: Σπάμε τις αλυσίδες της σιωπής, της εκμετάλλευσης, της ανισοτιμίας, παλεύουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας

 


8 ΜΑΡΤΗ 2021: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου απευθύνει κάλεσμα στις γυναίκες του καθημερινού μόχθου:

* Ελάτε να παλέψουμε μαζί για  τη ζωή που μας αξίζει.

* Σπάμε τις αλυσίδες της σιωπής, της εκμετάλλευσης, της ανισοτιμίας

 

   8 ΜΑΡΤΗ 1857. Οι εργάτριες στα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης κατέβηκαν σε απεργία. Συγκρούστηκαν με τα αφεντικά, με την κρατική καταστολή, διεκδικώντας καλύτερους όρους δουλειάς και αμοιβής. Με το αίμα τους πρόσθεσαν τις πιο φωτεινές σελίδες στην ιστορία του εργατικού κινήματος. Το 1910 στο Συνέδριο των Σοσιαλιστριών Γυναικών, καθιερώθηκε η 8 Μάρτη ως Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. Μέρα τιμής και αγώνα στις εργαζόμενες γυναίκες όλου του κόσμου.

            8 ΜΑΡΤΗ 2021. Οι εργαζόμενες γυναίκες, βρίσκονται αντιμέτωπες με το ίδιο βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα. Μόνο που σήμερα χρησιμοποιούνται διάφορα εκσυγχρονισμένα ιδεολογήματα περί "ισοτιμίας" για να χειραγωγηθούν ευκολότερα.

            Στο όνομα της "ισοτιμίας" τσακίζονται δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων όπως η κοινωνική ασφάλιση,  η προστασία της μητρότητας, η στήριξη του κοινωνικού ρόλου της γυναίκας.

            Στο όνομα της "ισοτιμίας" φέρνουν την  "συμφιλίωση" όπως λένε της επαγγελματικής με την προσωπική ζωή μέσα από ελαστικές σχέσεις εργασίας. Τη συνταξιοδότηση σε μεγαλύτερη ηλικία. Την ένταξη σε σώματα καταστολής και ιμπεριαλιστικούς στρατούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που δεν έχουν καμιά σχέση με την προστασία της πατρίδας μας, αλλά με το ξερίζωμα από τις εστίες τους προσφύγων και μεταναστών.

            Χορτάσαμε από παχιά λόγια δήθεν "κατά της φυλετικής, εργασιακής βίας" των αστικών επιτελείων της κυβέρνησης, της ΕΕ, του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού. Στην πραγματικότητα η εργασιακή και φυλετική βία ζει και βασιλεύει στα σούπερ μάρκετ, όπου οι εργαζόμενες/οι δουλεύουν ατέλειωτες ώρες υπερωρίας, με λειψά μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας. Ζει και βασιλεύει στους χιλιάδες άνεργους και άνεργες, στους εργαζόμενους σε αναστολή που ζουν με ψίχουλα. Ζει και βασιλεύει στην άγρια καταστολή όσων σηκώνουν το κεφάλι γυναίκες, άνδρες, παιδιά.

            Το Εργατικό Κέντρο Σάμου απευθύνει κάλεσμα στις εργαζόμενες γυναίκες μαζί με τους άνδρες του καθημερινού μόχθου. Ελάτε να βαδίσουμε μαζί μέσα από τα σωματεία μας, για την οργάνωση και ενίσχυση της πάλης για τη ζωή που μας αξίζει. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Για δημόσια καθολική υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Για προστασία της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους.

            Είναι ο μόνος δρόμος του αγώνα, της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης που σπάει τις αλυσίδες της σιωπής, της εκμετάλλευσης, της ανισοτιμίας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ