24/3/21

Παράσταση Διαμαρτυρίας του ΕΚΣ κατά την επίσκεψη Μηταράκη στο νησί


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ 

 

Παράσταση διαμαρτυρία πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Σάμου την Τρίτη 23 Μάρτη, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης Μηταράκη στη Σάμο, έξω από το Δημαρχείο Αν.Σάμου.

Η ανακοίνωσή του, ότι τους επόμενους μήνες θα κλείσει το ΚΥΤ του Βαθιού και θα ανοίξει το νέο κολαστήριο στου Ζερβού δεν ξεγελά κανέναν ότι δήθεν θα λυθεί το πρόβλημα. Το νέο στρατόπεδο κράτησης προσφύγων και μεταναστών είναι αποτέλεσμα της πολιτικής εγκλωβισμού της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, που βασίζεται απόλυτα στη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας και σε όλες τις αντιδραστικές διατάξεις και συμφωνίες της Ε.Ε., τις συνέπειες των οποίων βιώνουν με τον πιο άθλιο τρόπο πρόσφυγες και μετανάστες και φυσικά οι κάτοικοι του νησιού. 

Σε αυτές βασίζεται και το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της Ε.Ε., που ο τσακωμός και τα παζάρια ακόμη και μεταξύ κρατών μελών της Ε.Ε. αφορά μόνο τα αντικρουόμενα συμφέροντα των μονοπωλίων της Ευρώπης και της Τουρκίας και σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητεί την αντιδραστική πολιτική για το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Είναι εις βάρος των ξεριζωμένων καθώς και του ντόπιου πληθυσμού.


 

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου αταλάντευτα συνεχίζει τον αγώνα κόντρα στην επικίνδυνη πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε., αντίθετα με όσους τα έχουν «διπλώσει» αποδεχόμενοι τον εγκλωβισμό, με θέσεις που χτυπούν τη ρίζα του προβλήματος και δίνουν άμεση ανακούφιση στα θύματα του πολέμου και της φτώχειας και στους κατοίκους του νησιού.

 

Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς, το λαό του νησιού μας να δυναμώσουν τον αγώνα με κάθε τρόπο για άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών προς τις χώρες προορισμού τους, να κλείσουν όλα τα hotspot, να σταματήσουν τα έργα στου ΖερβούΝα καταργηθεί η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας και όποια άλλη τους εγκλωβίζει και να αποσυρθεί το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της Ε.Ε.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ