18/4/21

Φοιτητικός Σύλλογος Μαθηματικού: 1η δια ζώσης διάλεξη στη Σάμο!

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΑΜΟΥ

Σήμερα Πέμπτη 15 Απριλίου, στις 12:00, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη δια ζώσης διάλεξη στον προαύλιο χώρο των Εστιών από τον Καθηγητή Αντώνιο Τσολομύτη με θέμα: «Πως φτιάχνονται οι μουσικές κλίμακες». 

 

Η σημερινή πρωτοβουλία ήρθε ως συνέχεια των προηγούμενων πετυχημένων αγωνιστικών κινητοποιήσεων που πραγματοποιήσαμε, φοιτητές από όλα τα Τμήματα στο Καρλόβασι. Πήραμε σήμερα τη σκυτάλη, από εκατοντάδες άλλους φοιτητές σε άλλα Τμήματα της χώρας, που άνοιξαν τις Σχολές τους, ζωντάνεψαν το Πανεπιστήμιο τους, οργάνωσαν και πραγματοποίησαν δια ζώσης διαλέξεις με τη συμβολή και τη συμμετοχή καθηγητών που παλεύουν στο πλάι των φοιτητών. Με σύνθημά μας «1 χρόνος κλειστά Πανεπιστήμια. ΩΣ ΕΔΩ!» ζωντανεύουμε τη Σχολή μας, διεκδικούμε άμεση επιστροφή στα Πανεπιστήμια μας, με όλα τα μέτρα προστασίας! 

Για περισσότερο από έναν χρόνο τώρα, τα μαθήματα γίνονται μέσω τηλε-εκπαίδευσης, διανύουμε το τρίτο κατά σειρά εξάμηνο. Έχουν δοκιμαστεί όλοι οι δυνατοί συνδυασμοί μεθόδων και μέσων διδασκαλίας και εξέτασης. Έχει πια αποδειχτεί σε όλους ότι η δια ζώσης διδασκαλία είναι αναντικατάστατη. Η σημερινή μας πρωτοβουλία έρχεται να αποδείξει στην πράξη, ότι είναι δυνατό και εφικτό οι Σχολές μας να ανοίξουν με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης να κρατά τις Σχολές μας κλειστές για περισσότερο από έναν χρόνο τώρα, γιατί θεωρεί κόστος τα αναγκαία μέτρα, τα δίκαια αιτήματα που τόσο καιρό χιλιάδες φοιτητές προβάλλουμε, όπως τη διαμόρφωση και την αξιοποίηση πρόσθετων χώρων για να σπάσουν τα Έτη σε μικρότερα τμήματα κ.α.

Με τη σημερινή μας πρωτοβουλία πάμε κόντρα συνολικά στην πολιτική της κυβέρνησης που προχωρά την προσαρμογή ακόμη περισσότερο του Πανεπιστημίου στις ανάγκες της αγοράς, στις ανάγκες των λίγων. 

Πάμε κόντρα στην ίδια τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου που βιάζεται να εφαρμόσει τον νόμο Κεραμέως - Χρυσοχοϊδη, αφού έχει ήδη συστήσει αυτοτελή υπηρεσία με τίτλο «Μονάδα Ασφάλειας και Προστασίας», έχει ήδη συγκροτήσει «Επιτροπή Ασφάλειας και Προστασίας», ενώ αποφάσισε και την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που θα οδηγήσει σε τεράστια μείωση των εισακτέων των Τμημάτων.

 

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις και τον δίκαιο αγώνα μας για την εκπαίδευση
που μας αξίζει! Γινόμαστε φοιτητές ξανά! #foitites_ksana.