21/4/21

ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ: συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις για το σεισμό στις 22 Απρίλη

 


6 μήνες απ’ το σεισμό της 30ης Οκτώβρη:

Συμμετέχουμε και καλούμε στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Βαθύ και Καρλόβασι

Πέμπτη 22 Απρίλη στις 7 το απόγευμα

Το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ καλεί τα σωματεία του Δημοσίου κι όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου την Πέμπτη 22 Απρίλη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ και στην κεντρική Πλατεία Καρλοβάσου.

6 μήνες σχεδόν από το σεισμό και οι πληγές του νησιού μας είναι ακόμη ανοιχτές. Δημόσια κτήρια, σχολεία, δημόσιες υποδομές, σπίτια είναι ακόμη κατεστραμμένα. Πολλοί συνάδελφοι έχουν μείνει χωρίς σπίτι κι έχουν αναγκαστεί να φιλοξενούνται αλλού. Οι αποζημιώσεις στους πληγέντες, όπως και οι επιδοτήσεις ενοικίων, δίνονται με το σταγονόμετρο.

Η γραφειοκρατία φέρνει καθυστερήσεις και εμπόδια στους πληγέντες, αλλά και τα χρήματα που πρόκειται να δοθούν είναι πολύ λίγα για να μπορέσει κάθε οικογένεια να αποκαταστήσει τις ζημιές που έχει υποστεί.

Ο λαός του νησιού μας δεν μπορεί να περιμένει υπομονετικά πότε θα τον θυμηθούν. Πρέπει να διεκδικήσει από την κυβέρνηση να ληφθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποζημιωθούν στο 100% όλοι οι πληγέντες, να αποκατασταθούν τα σχολεία και να χτιστούν νέα όπου χρειάζεται, να επιδιορθωθούν όλα τα δημόσια κτήρια και υποδομές με ευθύνη του κράτους.

Κυρίως, είναι απαραίτητο και αδιαπραγμάτευτο ότι πρέπει άμεσα να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας απ’ το σεισμό και από άλλα φυσικά φαινόμενα. Η τεχνολογία και η επιστήμη είναι ανεπτυγμένες σε τέτοια υψηλό επίπεδο που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για ασφαλή και σύγχρονα κτήρια σχολείων, νοσοκομείων, δημοσίων κτηρίων και σπιτιών.

 

Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις

Την Πέμπτη 22 Απρίλη στις 7 το απόγευμα

Βαθύ: Πλατεία Πυθαγόρα

Καρλόβασι: Κεντρική Πλατεία