29/4/21

Οικοδόμοι Καρλοβάσου Όλοι στην Απεργία στις 6 Μάη

 


ΑΠΕΡΓΙΑ Πέμπτη 6 Μάη

Συγκέντρωση 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ

  

Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, μέρα των εργατών όλου του κόσμου

 

1η Μάη του 1886 στο Σικάγο: τα εργατικά συνδικάτα ξεσηκώνονται ζητώντας 8 ώρες δουλειά – 8 ώρες ξεκούραση - 8 ώρες για ότι θέλουμε εμείς οι εργάτες.

1η Μάη του 1936 Θεσσαλονίκη: πάλι τα εργατικά συνδικάτα ξεσηκώνονται και βρίσκουν απέναντί τους τις αστυνομικές δυνάμεις που διέταξε ο τότε φασίστας Μεταξάς να τους βαρέσουν στο ψαχνό χωρίς έλεος. Οι δρόμοι γέμισαν με αίμα, γέμισαν με νεκρούς και πολλούς τραυματίες συναδέλφους εργάτες που έδιναν τη μάχη για μια καλύτερη ζωή, για 8ωρο, για δικαιώματα στη δουλειά.

 

1η Μάη του 2021 γιορτάζουμε την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Τιμάμε τους νεκρούς εργάτες της Σάμου, της χώρας μας, όλου του κόσμου και παλεύουμε και πάλι για τα ίδια πράγματα. Και τότε και τώρα οι κυβερνήσεις, όπως η σημερινή της ΝΔ όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, υπηρέτησαν και  υπηρετούν με επιτυχία το κεφάλαιο, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοξενοδόχους, τους καπιταλιστές. Φτιάχνουν αντεργατικούς νόμους που συνεχίζουν και επεκτείνουν οι επόμενες.

 

Απαγορεύουν την απεργία και τις διαδηλώσεις. Καταργούν το 8ωρο και φέρνουν 10ωρο με απλήρωτες υπερωρίες. Διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση, επιτρέπουν να δουλεύουμε χωρίς ένσημα, δεν μας διανέμουν τα υπέρ αγνώστων, μας αφήνουν χωρίς μέτρα προστασίας στη δουλειά, χωρίς ελεκτικούς μηχανισμούς με προσωπικό. Έχουν χάσει τον έλεγχο με την πανδημία αφού χιλιάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει και στη χώρα μας, ενώ μας παρουσιάζουν ότι όλα πάνε καλά. Δεν προσλαμβάνουν γιατρούς και νοσηλευτές, δεν έχουν τις αναγκαίες μονάδες εντατικής θεραπείας, δεν ενισχύουν το δημόσιο σύστημα υγείας  αλλά την ίδια ώρα δίνουν πολλά χρήματα στους ιδιώτες κλινικάρχες.  

 

Ε! ΟΧΙ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Δε θα γίνουμε σκλάβοι τον 21ο αιώνα!

Το σωματείο μας καλεί όλους τους συναδέλφους οικοδόμους, όλους τους εργαζόμενους και άνεργους στις κατασκευές, να δυναμώσουν το ταξικό κίνημα.

 

Ο αγώνας για τα δικαιώματα μας στη δουλειά, στη ζωή και την υγεία είναι υπόθεση όλων μας. Πρέπει μαζί να βαδίζουμε στο δρόμο αυτό, στο δρόμο της ανατροπής και να παλέψουμε για τις ανάγκες τις δικές μας, για να δούνε μια καλύτερη μέρα οι οικογένειές μας. Για να μην μετράμε καθημερινά νεκρούς για τα κέρδη τους.

 

Όλοι στην Απεργία στις 6 Μάη και στην

 Απεργιακή Συγκέντρωση, 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο