1/4/21

Το Εργατικό Κέντρο για το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο

 


Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για παραχώρηση του «Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου» σε ιδιώτη και όχι στους πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς της Σάμου, είναι απαράδεκτη και μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους. Πολύ δε περισσότερο που η περιφερειακή αρχή δεν έλαβε καν υπόψη της την πρόταση εννέα (9) Πολιτιστικών Συλλόγων ν’ αναβληθεί η συζήτηση ώστε να δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να γίνει διεξοδική συζήτηση της πρότασης με όλους τους μαζικούς φορείς της Σάμου.

Το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο, χρηματοδοτήθηκε, ανακαινίστηκε και έγινε ένα στολίδι για την πόλη του Βαθιού, με σκοπό την στέγαση των φορέων του πολιτισμού και της ερασιτεχνικής δημιουργίας του νησιού και μάλιστα πολύ περισσότερων από αυτούς που στεγάζονταν πριν στον ίδιο χώρο.

Η παραχώρηση του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου στo ιδιωτικό «Ερευνητικό Ινστιτούτο για την Μακροζωϊα» της Ικαρίας, της οποίας μάλιστα επικεφαλής είναι ο βουλευτής του νομού μας κ.Στεφανάδης, δεν πρέπει να υλοποιηθεί. Πόσο μάλλον όταν στο ίδιο Ινστιτούτο εδώ και χρόνια έχει παραχωρηθεί άλλο κτίριο, αυτό του Κ.Ε.Γ.Ε., χωρίς έως τώρα να έχει παράξει κανένα επιστημονικό έργο.

Η επιστημονική έρευνα και μάλιστα στον τομέα της υγείας μπορεί ν’ ανοίξει νέους δρόμους για να φτάσουμε στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της πρόληψης και της ίασης, όμως η έρευνα αυτή θα πρέπει να είναι κρατική και με στόχο να εξασφαλίζονται τα οφέλη της δωρεάν σε όλους τους πολίτες.

Απαιτούμε να παρθεί πίσω η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο να δοθεί στους πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς του νησιού και να παραμείνει χώρος πολιτισμού και ερασιτεχνικής δημιουργίας που τόσο έχουμε ανάγκη στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Να μην υπάρξει καμιά σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).

Να εξασφαλιστεί η απαραίτητη κρατική χρηματοδότηση για την λειτουργία και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Καλούμε τα σωματεία, όλους του μαζικούς φορείς της Σάμου (πολιτιστικούς, εξωραϊστικούς, αθλητικούς, επαγγελματικούς κ.λ.π.) να αντιδράσουν απέναντι σ’ αυτή την απόφαση του Π.Σ. και ν’ απαιτήσουν να παρθεί πίσω.

Το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο ανήκει στους φορείς του Πολιτισμού και της ερασιτεχνικής δημιουργίας.

Η Διοίκηση