18/4/21

Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Νοσοκομείου Σάμου: Επιτακτική ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης του Νοσοκομείου Σάμου

 Επιτακτική ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης του Νοσοκομείου Σάμου με ιατρικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό, υγειονομικό προσωπικό και Παραϊατρικό προσωπικό.

Η συνεχιζόμενη αύξηση των επιβεβαιωμένων ασθενών με Covid-19, που χρίζουν νοσηλεία σε απλές κλίνες  και σε κλίνες ΜΕΘ δημιουργούν μία ασφυκτική κατάσταση σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου Σάμου, αφού οι χώροι είναι περιορισμένοι και το προσωπικό ελάχιστο, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει  σε γενικά περιστατικά και πολύ περισσότερο σε συνθήκες Πανδημίας. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Σάμου αποφάσισε την ανάπτυξη τριών επιπλέον κλινών ΜΕΘ για Covid περιστατικά, όπου οι συνθήκες πραγματικά το απαιτούν και ανέπτυξε δύο κλίνες ΜΕΘ....

γενικών περιστατικών σε χώρους των χειρουργείων και συγκεκριμένα στο χώρο του Αναισθησιολογικού Τμήματος ( ανάνηψη )την παρακολούθηση και την φροντίδα των ασθενών την έχουν  το προσωπικό του Αναισθησιολογικού τμήματος και του χειρουργείου, με ότι αυτό συνεπάγεται.  Επίσης η ΜΕΘ Covid λειτουργεί με το ήδη υπάρχον ελάχιστο προσωπικό, ενώ όλο το υπόλοιπο βοηθητικό προσωπικό παραμένει αριθμητικά όπως ήταν την εποχή πριν την Πανδημία  και σε πολλές περιπτώσεις είναι λιγότερο, όπως οι τραυματιοφορείς και οι βοηθοί θαλάμου που δεν υπάρχουν!

Η κατάσταση, που επικρατεί αυτή την περίοδο στο Νοσοκομείο μας είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη για την διασπορά του κορονοϊού και άλλων λοιμώξεων στο προσωπικό και στους ασθενείς. Τεράστιες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης, του αρμόδιου Υπουργείου και της Διοίκησης του Γεν. Νοσοκομείου Σάμου, που δεν φρόντισαν εδώ και ένα χρόνο να στελεχώσουν πραγματικά το Νοσοκομείο της Σάμου, αλλά και ούτε να επιτάξουν μεγάλες ιδιωτικές κλινικές που υπάρχουν σε άλλες πόλεις, ώστε να μπορούν να γίνουν διακομιδές ασθενών.

 

Απαιτούμε:

 - Άμεσα από την Κυβέρνηση να προσχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού

-  Να προσληφθούν τώρα 2 παθολόγοι, να δημιουργηθεί πνευμονολογική κλινική με το αντίστοιχο προσωπικό.

-  Να στελεχωθεί με ιατρικό και νοσηλευτικό το Τ.Ε.Π. του Νοσοκομείου.

-  Να στελεχωθεί το ιατρείο Covid.

-  Να προσληφθούν άμεσα 15 νοσηλευτές, 6 τραυματιοφορείς, 6 βοηθοί θαλάμου, 2 φυσιοθεραπευτές, 4 άτομα προσωπικού καθαριότητας και 4 άτομα στο προσωπικό φύλαξης.

 

Συμμετέχουμε την Πέμπτη 22-4-2021 στην Πανυγειονομική κινητοποίηση

 

Δεν θα επιτρέψουμε το μοναδικό Νοσοκομείου του νησιού να μετατραπεί σε Νοσοκομείο μιας νόσου.

 

 

 

Ο Πρόεδρος                                                                                      Η Γραμματέας                                             

Σταμάτης Φιλιππής                                                                   Παναγιώτα Λαγογιάννη