30/5/21

Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας - Φούρνων: ΑΠΕΡΓΙΑ 3 Ιουνίου-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ


 Συνάδελφοι οικοδόμοι , εργαζόμενοι στις κατασκευές και τα συναφή επαγγέλματα

 

Την Πέμπτη  3  Ιούνη  Α Π Ε Ρ Γ Ο Υ Μ Ε

Παίρνουμε μέρος μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Κηρύκου στις 12 το μεσημ.

  Όλοι στη μάχη, ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο και φέρνει την τζάμπα εργασία για τα αφεντικά. Κυβέρνηση - ΕΕ- και εργοδοσία έχουν κυριολεκτικά ξεσαλώσει.

 

  Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Όσο πιο μαζική η συμμετοχή όλων μας τόσο πιο δυνατά θα ακουστεί η φωνή μας, θα δώσουμε το μήνυμα πως οι οικοδόμοι, οι εργάτες του κλάδου μας δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν συμβιβαζόμαστε με τις άθλιες συνθήκες εργασίας και τις ακόμα χειρότερες που θέλουν να μας επιβάλλουν.

 

 Ισχυροποιούμε την δύναμή μας με όπλο το Συνδικάτο μας, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης που υλοποιώντας τις απαιτήσεις των εργοδοτών φέρνει ανατροπές στα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, με 10ωρη εργασία και μάλιστα τζάμπα, με δουλειά ακόμη και 13 ώρες την ημέρα, που καταργεί την Κυριακάτικη αργία.

 

  Δεν παίρνει μερεμέτια αυτό το κατασκεύασμα που όπως ξεδιάντροπα λέει η ηγεσία της ΓΣΕΕ,  είδε και «θετικές διατάξεις». Δεν περιμέναμε και τίποτα διαφορετικό από αυτούς που έχουν ξεκόψει εδώ και χρόνια από τους εργαζόμενους, που έχουν φτάσει στο σημείο να υπονομεύουν τις απεργίες, τους αγώνες των εργαζομένων για αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα.

 

  Αυτές οι συνδικαλιστικές δυνάμεις σιγοντάρουν τα σχέδια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας που θέλουν τους εργάτες διαιρεμένους μακριά από τα συνδικάτα για να εξασφαλίσουν ότι όλα τα αντεργατικά μέτρα που έχουν ψηφιστεί και αυτά που ετοιμάζουν θα περάσουν και θα εφαρμοστούν χωρίς να «κουνηθεί φύλλο». Για αυτό και στο υποτιθέμενο «νέο» νομοσχέδιο που έχει ετοιμαστεί από καιρό, υπάρχει επίθεση συνολικά στο δικαίωμα των εργαζομένων να οργανώνονται, να διεκδικούν, να αποφασίζουν οι ίδιοι τον τρόπο κινητοποιήσεων.

 

  Όλες οι διατάξεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο είναι απαιτήσεις του κεφαλαίου συνολικά, αλλά και της εργοδοσίας του κλάδου μας, των κατασκευαστικών ομίλων και μεγαλοεργολάβων.  Δε φτάνει που έχουν ξεσαλώσει εκμεταλλευόμενοι ένα τεράστιο νομοθετικό οπλοστάσιο προηγούμενων κυβερνήσεων. Τώρα, για να ανασάνει η οικονομία, όπως λένε, δηλαδή για να διασφαλιστούν και να αυξηθούν τα κέρδη των λίγων, απαραίτητος όρος είναι το παραπάνω τσάκισμα των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων, η αύξηση της εκμετάλλευσής μας.

 

Κόντρα σε όλους αυτούς εμείς προτάσσουμε τον δικό μας αγώνα,

τα δικά μας συμφέροντα.

 

   Καλούμε όλους τους οικοδόμους, κάθε συνάδελφο εργαζόμενο στις κατασκευές και τα συναφή επαγγέλματα να δώσουμε ηχηρή απεργιακή απάντηση στην κυβέρνηση και την εργοδοσία πως δεν αποδεχόμαστε το νομοσχέδιο και απαιτούμε να παρθεί πίσω μαζί με όλες τις προηγούμενες διατάξεις και νόμους που κατήργησαν ουσιαστικά τις ΣΣΕ και έδωσαν χτύπημα στο σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας, που χτυπάνε την απεργία και τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.